KPN zet koper in 2023 ‘uit’ in glasvezelgebieden

KPN zal het kopernetwerk begin 2023 uitzetten op alle adressen waar glasvezel ligt. Het gaat om ongeveer 2,4 miljoen adressen. Klanten op deze adressen die het kopernetwerk nog gebruiken, kunnen door hun provider worden omgezet naar glasvezel. In enkele proefgebieden wordt het kopernetwerk al eerder uitgezet.

KPN rolt dit moment in ruim 70 gebieden glasvezel uit. Tot eind 2021 komen er circa 1 miljoen nieuwe aangesloten adressen bij. KPN zal het kopernetwerk ook buiten gebruik stellen in de gebieden waar zowel koper als glas ligt.

Babak Fouladi, Chief Technology & Digital Officer en lid van de Raad van Bestuur van KPN, denkt dat glasvezel nodig is als samenleving te profiteren van digitalisering. “Daarom leggen we als bedrijf op grote schaal glasvezel aan en zullen we in gebieden waar glasvezel en koper liggen op termijn dit laatste netwerk uitzetten en de dienstverlening via een volledige glasvezelverbinding leveren.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.