Informatiesessie: € 500.000 subsidie beschikbaar voor ontwikkelen 5G-innovaties binnen Do IoT Fieldlab

De Provincie Zuid-Holland stelt een bedrag van € 500.000 beschikbaar voor de 5G-fieldlabs van Do IoT Fieldlab. Het geld is bedoeld voor bedrijven die nieuwe op 5G-technologie gebaseerde innovaties ontwikkelen. Innovation Quarter organiseert op 11 mei om 10:00 uur een online event waarin wordt uitgelegd hoe partijen in aanmerking komen voor deze subsidie.

5G maakt allerlei innovaties mogelijk, zowel op industrieel als maatschappelijk vlak. Als voorbeeld noemt Innovation Quarter drones die zelfstandig door een pakhuis vliegen om voorraden continu te controleren. Denk echter ook aan artsen die vanuit het ziekenhuis ambulancepersoneel ondersteunen of ingenieurs die vanaf een veilige locatie meekijken met een inspectierobot.

Samenwerken met leveranciers
Deze innovaties ontstaan echter niet vanzelf. Voor de realisatie hiervan moeten bedrijven op andere manieren werken en samenwerken met leveranciers die nieuwe oplossingen op basis van 5G-technologie ontwikkelen en testen. De stimuleringsregeling ondersteunt bedrijven, zodat deze stap sneller kan worden gezet.

Sprekers op het event zijn onder andere Dr. Kim Kyllesbech Larsen van T-Mobile Nederland, Pascal Heijnen van TNO, Lenneke de Voogd-Claessen van TU Delft en Grisjo Koers van Provincie Zuid-Holland.

Benieuwd naar meer informatie over deze regeling? Meld u dan nu aan voor deze online informatiesessie.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.