CEO Petra Claessen gaat op Dutch IT Security Day in gesprek over vrouwen in de IT

Hendrika Willemse-Vreugdenhil (She in IT) en Saskia Schuit (ESET) gaan samen met Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services op 31 maart 2022 tijdens de Dutch IT Security Day in gesprek met moderator Danny Frietman over de kansen en uitdagingen om meer vrouwen te interesseren voor cybersecurity. In een video blikt Claessen samen met Frietman alvast vooruit op het belang van vrouwen in de IT-sector.

De Dutch IT Security Day vindt afsluiting van het Dutch IT Security Project plaats op 31 maart 2022 in de Fokker Terminal in Den Haag. Het event, georganiseerd door Dutch IT-channel en Executive People, is gratis toegankelijk is voor zowel IT-beslissers, IT-leveranciers als IT-dienstverleners. Op de Dutch IT Security Day kunnen zij keynotes bijwonen en in zowel diverse breakout sessies als op een informatiemarkt kennismaken met krachtige cybersecurity toepassingen. Registratie is gratis en nu mogelijk.

Tijdens de Dutch IT Security Day staat ook een panel op de planning met als thema ‘Vrouwen in Cybersecurity: Meet the Experts’. De vraag naar beveiligingsexperts stijgt, terwijl het aantal vacatures door het gebrek aan IT-security experts niet kan worden opgevuld. Indien meer vrouwen kiezen voor een carrière in de IT-security kan dit tekort worden opgelost. Wat zijn de kansen en uitdagingen om meer vrouwen te interesseren voor cybersecurity? Dutch IT Channel spreekt op 31 maart hierover met een aantal prominente vrouwen met kennis van cybersecurity: Hendrika Willemse-Vreugdenhil (She in IT), Saskia Schuit (ESET) en Petra Claessen (BTG & BTG Services).

YouTube player

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.