Raymond Doijen benoemd tot secretaris van Cyber Security Raad

Raymond Doijen is door de Cyber Security Raad benoemd tot nieuwe secretaris van de raad. Hij volgt daarmee Elly van den Heuvel-Davies op, die per 1 juli is gestart als director cyber risk advisory bij Deloitte. BTG feliciteert Raymond Doijen en de Cyber Security Raad met deze benoeming.

Pieter-Jaap Aalbersberg, covoorzitter van de raad namens de publieke sector en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV): “Met Raymond Doijen hebben we een bevlogen secretaris gevonden met een groot netwerk en een lange staat van dienst in cybersecurity. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de raad in de komende jaren sterk gaat ondersteunen, van hoogwaardige adviezen zal voorzien en ons extern zal vertegenwoordigen waar nodig”.

Sylvia van Es, covoorzitter van de raad namens de private sector en President Philips Nederland, sluit zich daarbij aan en voegt toe: “Zijn jarenlange ervaring op het gebied van cybersecurity in combinatie met zijn sterke relationele vaardigheden en resultaatgerichtheid zullen een belangrijke bijdrage leveren aan het helpen realiseren van de taken van de raad. Ik kijk uit naar onze verdere samenwerking.”

Raadsleden faciliteren
“Als secretaris is het mijn taak om de raadsleden zo goed mogelijk te faciliteren, zodat zij adequaat kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en veranderingen. Wat mij bij uitstek aanspreekt is de opgave om ook in de (nabije) toekomst met onafhankelijke, strategische adviezen te blijven komen, die impact hebben en direct aansluiten op de doelstellingen van de raad. Deze bijzondere functie biedt mij daarmee een uniek vervolg op eerdere posities die ik bekleed heb", aldus Doijen.

Doijen is geen onbekende in de Nederlandse cybersecurity-wereld. Hij heeft ruime ervaring in het samenwerken in een publiek-privaat-wetenschappelijke context. Hij startte in april 2022 op detacheringsbasis als plaatsvervangend secretaris bij het Bureau Secretaris van de raad. Daarvoor vervulde hij diverse (management)functies in het veiligheidsdomein. Zo was hij meer dan zes jaar werkzaam als manager bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Daarbij had hij advies, kennisproducten, (wetenschappelijk) onderzoek en analyse in zijn portefeuille, naast zijn reguliere bijdrage in de aansturing van incident response-activiteiten binnen het NCSC. In de periode 2001-2016 was Doijen werkzaam bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als lijn- en programmamanager, projectleider en inhoudelijk expert voor het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging. In die rol was hij ook voor de NATO en EU actief. Daarvoor werkte hij zeven jaar als cryptoloog en sleutelmanagement-deskundige bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Doijen rondde in 1992 zijn studie Wiskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven af met als specialisatie cryptologie en coderingstheorie. Hij volgde in 2002-2003 een masteropleiding Informatiemanagement bij Tias/Nimbas en was jarenlang gastdocent bij postdoctorale opleidingen aan de TU Eindhoven en Tias/Nimbas. Daarnaast is hij in 2020 één van de kwartiermakers geweest voor dcypher 2.0, het platform voor cybersecurity-onderzoek, onderwijs en innovatie, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ook is hij lid (geweest) van adviesraden voor verschillende cybersecurity-opleidingen en van de adviesraad dcypher.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "Als nationaal en onafhankelijk adviesorgaan van het kabinet en bedrijfsleven vervult de Cyber Security Raad een belangrijke rol in het veilig houden van Nederland. Met Raymond Doijen trekt de raad een secretaris met een uitgebreide ervaring aan. BTG feliciteert CSR en Raymond Doijen met deze benoeming."

Fotocredit: Arenda Oomen Fotografie

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.