AT deelt handreiking ter voorbereiding op telecom- of IT-uitval

Het Agentschap Telecom biedt bedrijven en organisaties in een handreiking handvatten die helpen zich voor te bereiden op verstoring en uitval van telecommunicatie of IT. Een belangrijk onderwerp, want door de grote afhankelijk van het telecom en IT kan de impact van een storing groot zijn.

Digitale verbindingen spelen een cruciale rol in onze samenleving. Stroomuitval, een onbereikbare cloudomgeving of datadiefstal kan dan ook een grote impact hebben. Dergelijke incidenten tonen de afhankelijkheid van veel bedrijven van telecom en IT. Met behulp van de handreiking wil het Agentschap Telecom deze kwetsbaarheid en het belang van digitale continuïteit en weerbaarheid goed op de agenda krijgen.

Gesprek aangaan met de directie
De aandachtspunten in de handreiking helpen effectief het gesprek aan te gaan met de directie over deze onderwerpen. Zo kan de directie geïnformeerde besluiten nemen over risico's en investeringen in digitale continuïteit en weerbaarheid.

De handreiking is tot stand gekomen in samenwerking met de Haagse Hogeschool en Royal Schiphol Group. Ook het Digital Trust Center, ECP Platform voor de InformatieSamenleving en het Nationaal Cyber Security Centrum droegen bij aan het document.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "Telecom en IT zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Connectiviteit, digitale middelen en infrastructuur zijn van cruciaal belang voor veel bedrijven. Met deze handreiking helpt het Agentschap Telecom organisaties zich voor te bereiden op eventuele telecom- en IT-uitval. Zo minimaliseren zij de impact van dergelijke storingen en vergroten zij hun digitale weerbaarheid."

De handreiking is hier beschikbaar.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.