Hoe kunnen we de impact op het milieu vanuit IT aspect beïnvloeden?

Hoe kunnen we de impact op het milieu vanuit IT aspect beïnvloeden, waarbij onderlinge samenwerking tussen alle betrokken partijen van essentieel belang is?

Een van de meest belangrijke, maatschappelijk onderwerpen van de huidige tijd is klimaatverandering. BTG onderschrijft de belangen hiervan voor en de mogelijke impact op haar leden en heeft hiervoor de expertgroep Digital Networking en Climate Change (DNCC) opgericht. De taakstelling van DNCC is om de BTG leden meer bewust te maken van de klimaatproblematiek en handvatten te bieden ter verbetering.

Verdergaande digitalisering en de daarvoor benodigde groei van ICT-oplossingen zal leiden tot een hogere energiebehoefte. Het ligt daarom voor de hand om binnen de DNCC-activiteiten in eerste instantie te focusseren op het energie verbruik, zowel voor de huidige als ook toekomstige ICT-oplossingen.

BTG Expertgroep Digital Networking & Climate Change heeft een whitepaper geschreven over indoorvoorzieningen voor mobiele connectiviteit.- Dit whitepaper is de eerste in een serie en wordt eenmalig publiek beschikbaar gesteld. De volgende nummers in de serie zijn beschikbaar voor leden van BTG.

221221 Witepaper DNCC no1

Geef een antwoord

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.