Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Hoe kunnen we de impact op het milieu vanuit IT aspect beïnvloeden?

21 dec 2022

Hoe kunnen we de impact op het milieu vanuit IT aspect beïnvloeden, waarbij onderlinge samenwerking tussen alle betrokken partijen van essentieel belang is?

Een van de meest belangrijke, maatschappelijk onderwerpen van de huidige tijd is klimaatverandering. BTG onderschrijft de belangen hiervan voor en de mogelijke impact op haar leden en heeft hiervoor de expertgroep Digital Networking en Climate Change (DNCC) opgericht. De taakstelling van DNCC is om de BTG leden meer bewust te maken van de klimaatproblematiek en handvatten te bieden ter verbetering.

Verdergaande digitalisering en de daarvoor benodigde groei van ICT-oplossingen zal leiden tot een hogere energiebehoefte. Het ligt daarom voor de hand om binnen de DNCC-activiteiten in eerste instantie te focusseren op het energie verbruik, zowel voor de huidige als ook toekomstige ICT-oplossingen.

BTG Expertgroep Digital Networking & Climate Change heeft een whitepaper geschreven over indoorvoorzieningen voor mobiele connectiviteit.- Dit whitepaper is de eerste in een serie en wordt eenmalig publiek beschikbaar gesteld. De volgende nummers in de serie zijn beschikbaar voor leden van BTG.

221221 Witepaper DNCC no1

Gerelateerd nieuws