Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar evenementen

Aan de slag met verantwoorde AI

4 jun 2024 Thema: AI

Op dinsdag 4 juni, van 15.00 tot 18.30 uur, organiseert iPoort samen met Conclusion het debat ‘Aan de slag met verantwoorde AI: Hoe en waarom’. Dit is jouw kans om te ontdekken hoe je de voordelen van AI kunt benutten terwijl je de risico’s minimaliseert.

Wat je kunt verwachten

We verkennen onder begeleiding van Karen van der Zanden, voorzitter Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering veelbelovende AI-toepassingen en de ethische overwegingen daarbij. Keynotespreker Eske van Egerschot, autoriteit op het gebied van AI Governance en Responsible AI, en voormalig Tweede Kamerlid voor Technologie en Innovatie, belicht de kansen en risico’s van kunstmatige intelligentie.

Een greep uit het verdere programma: 

  • de rol van AI in het stimuleren van innovatie binnen verschillende industrieën.
  • zeven essentiële technieken om AI-innovaties te identificeren en succesvol te implementeren.
  • de uitdagingen en gevaren van AI-implementatie en hoe je deze kunt navigeren.
  • zes aandachtsgebieden voor verantwoorde inzet van AI.

Paneldiscussie

Tijdens de paneldiscussie met Peter Werkhoven Chief Scientist bij TNO, Fred Hoekstra CIO bij UWV, beleidscoördinator Elja Daae, Beleidscoordinator AI bij Ministerie van Binnenlandse Zaken en Prof. Anne Meuwese van de Universiteit Leiden verkennen we uitgebreid de aspecten van AI-governance.

Deelnemen?

Aanmelden voor het event kan via de deze link