Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar evenementen

Masterclass NIS2 – Wat betekent NIS2 voor jouw organisatie?

22 nov 2023 Thema: Cyber Security

NIS2 is de Europese richtlijn met een nieuwe reeks verplichtingen op het gebied van cyberbeveiliging voor organisaties in veel sectoren die als kritisch voor de economie worden beschouwd en verhoogt de eisen voor risicobeoordeling en reactie op incidenten.

MKB-bedrijven die buiten de werkingssfeer van de oorspronkelijke NIS-richtlijn vielen, kunnen wel binnen de werkingssfeer van NIS2 vallen, dus de richtlijn kan mogelijk verstrekkende gevolgen voor het MKB betekenen. De EU-regels voor cyberbeveiliging die in 2016 werden geïntroduceerd, zijn door NIS2 bijgewerkt en op 16 januari 2023 van kracht geworden. Organisaties hebben tot oktober 2024 de tijd om aan de vereisten te voldoen.

Ons panel van gespecialiseerde sprekers en industrieleiders zal unieke inzichten verschaffen in het NIS2-framework en de directe implicaties ervan voor het MKB. Je krijgt de kans om in gesprek te gaan met experts die werken in en inzicht hebben in de complexiteit van het cyberbeveiligingslandschap in Nederland en de EU.

Na afloop is er een rondleiding in het experience center van Huawei in Rijswijk.

Aanmelden: Ja, ik kom op 22 november naar Rijswijk

Programma:
15.30 uur Ontvangst
16.00 uur Opening door Qian Kun (CEO Huawei Nederland) en Petra Claessen (Voorzitter BTG)
16.15 uur Paneldiscussie over NIS2. De panelleden introduceren het onderwerp en er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.
17.15 uur Rondleiding experience center Huawei
17.30 uur Netwerkborrel