Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar evenementen

Nationale debat over digitalisering

13 nov 2023 Thema: Overige thema’s

Nationale Debat over Digitalisering op 13 november in Nieuwspoort

Op maandag 13 november vindt van 15.30 uur tot 18.00 uur (inclusief borrel) het eerste Nationale Debat over Digitalisering plaats bij Nieuwspoort. Verschillende (aspirant) Kamerleden gaan onder leiding van oud-Kamerlid Kees Verhoeven met elkaar in gesprek over het belang van digitalisering en de standpunten  van verschillende partijen. Het debat wordt georganiseerd door een consortium van organisaties die zich bezighouden met digitalisering.

Waarom dit debat?

Digitalisering beïnvloedt elk aspect van ons dagelijks leven: van economische groei en (andere vormen van) werkgelegenheid tot privacy, cybersecurity, digitale inclusie en vaardigheden van jong tot oud. Daarnaast hebben nieuwe technologieën als Artificial Intelligence en de rol van (regulering uit) Europa steeds meer invloed op onze maatschappij. Dit komt maar beperkt terug in de concept partijprogramma’s van de meeste politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen op 22 november.

Standpunten verschillende Kamerleden en partijen

Dit debat biedt dus een unieke gelegenheid om te horen hoe de verschillende (aspirant) Kamerleden aankijken tegen de kansen (eerste ronde) en bedreigingen (tweede ronde) van een gedigitaliseerde maatschappij. Kamerleden van BBB, GroenLinks/PvdA en D66 hebben inmiddels bevestigd te komen.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit event. Het is wel mogelijk om dit event via livestream te volgen.