Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

150 miljoen euro beschikbaar vanuit Europese Investeringsbank voor AI-investeringen

7 dec 2020

De Europese Investeringsbank (EIB) stelt samen met het Europees Investeringsfonds (EIF) 150 miljoen euro beschikbaar voor investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De investeringen ondersteunen de digitale strategie van de Europese Commissie.

Dit is bekend gemaakt op Web Summit 2020. De 150 miljoen euro is bedoeld voor investeringen in bedrijven die actief zijn op het gebied van AI en gerelateerde technologieën. Denk hierbij aan het Internet of Things (IoT), robotica en blockchain-technologie. De investeringen worden verstrekt via de Artificial Intelligence Co-Investment Facility.

Ontwikkeling van digitale toekomst ondersteunen
De Artificial Intelligence Co-Investment Facility is onderdeel van een breder initiatief van de EIB en de Europese Commissie ter ondersteuning van de ontwikkeling van de digitale toekomst van Europa en de Europese techsector. “Europa’s AI-sector heeft de afgelopen jaren veel potentieel getoond, maar een substantieel financieringsgat blijft bestaan. De AI Co-Investment Facility draagt bij aan het opvullen van dit gat”, schrijft de EIF op haar website.

De subsidie is beschikbaar voor bedrijven van iedere omvang, waarbij de focus ligt op groeibedrijven. Naar schatting kunnen twintig tot dertig projecten een financiering krijgen van ieder meer dan een miljoen euro.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Gerelateerd nieuws