Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Agentschap Telecom wijst in campagne op risico’s van producten zonder CE-markering

24 mrt 2022

Agentschap Telecom start de campagne ‘Stoor ik’. De campagne wijst consumenten op belang van apparatuur met CE-markering (digitale veiligheid/niet storen op andere apparatuur). De ‘Stoor ik’ campagne bestaat uit grote billboards in zes grote Nederlandse steden, en vindt daarnaast online plaats.

De campagne wijst gebruikers op storingsrisico’s die verbonden zijn aan apparaten die geen CE-markering hebben. Deze apparaten veroorzaken vaker storing op het wifinetwerk, slimme camera’s of andere apparaten in huis. Ook zijn zij makkelijker te hacken en bestaat er een groter brand- of ontploffingsgevaar.

Europese eisen voor veilig gebruik
Een CE-markering toont aan dat een apparaat voldoet aan de Europese eisen voor veilig gebruik in thuisnetwerken en dat het apparaat niet brandgevaarlijk is. Heeft u een apparaat online gekocht? Dan kan het zijn dat het apparaat niet aan de Europese eisen voldoet. Apparaten zijn hierdoor onder meer eenvoudiger te hacken, waarmee aanvallers ook toegang kunnen krijgen tot de rest van het thuisnetwerk.

Ook veroorzaken apparaten zonder CE-markering vaker storing op het wifi-netwerk. Dit kan tot veel ergernis leiden. De nieuwe campagne van Agentschap Telecom wijst consumenten erop dat zij hiertegen zelf iets kunnen doen. Bijvoorbeeld door de juiste apparatuur aan te schaffen én deze goed te installeren en gebruiken. Tot slot zijn apparaten zonder CE-markering minder goed getest op brand- en ontploffingsgevaar.

Wat moet je doen met apparaten zonder CE-markering?
Heeft u apparaten zonder CE-markering? Ga dan naar de website www.stoorik.nl. De website omvat tips en geeft aan wat u het beste kunt doen. Agentschap Telecom is ook telefonisch bereikbaar via 050 – 587 74 44 op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Gerelateerd nieuws