Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Airbus treedt toe als lid van BTG

7 jun 2024

Airbus Public Safety & Security (voorheen Secure Land Communications – SLC), een bedrijfsonderdeel van Airbus met 1.150 medewerkers, biedt geavanceerde communicatie- en samenwerkings-oplossingen waarmee klanten informatie kunnen verzamelen, verwerken en inzetten in tijd kritische operaties.

Het uitgebreide portfolio van Airbus op dit gebied is afgestemd op de behoeften van professionals uit de Openbare Veiligheid en Transport, Nutsbedrijven en Industrie (TUI). Het omvat infrastructuren, devices, applicaties en diensten op basis van de standaarden Tetra, Tetrapol en breedband kritische communicatie technologieën op 4G/5G.

Airbus is marktleider in kritische communicatienetwerken in Europa. Zo levert het de landelijke communicatienetwerken voor publieke veiligheid in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Hongarije, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije, Estland, België, Bulgarije en Finland. Klanten uit meer dan 80 landen wereldwijd vertrouwen inmiddels op de Airbus producten en diensten.

Het Nederlandse team van Airbus Public Safety & Security werkt vanuit de vestiging van Airbus Netherlands B.V., waar ruim 250 professionals technologie ontwikkelen, samenbouwen en testen voor de internationale ruimtevaartindustrie. De portefeuille omvat zonnepanelen, lanceerstructuren, instrumenten & systemen, en optische grondstations & terminals voor laser satellietcommunicatie. Op deze gebieden behoort Airbus Netherlands tot de wereldtop. Daarnaast is Airbus in Nederland in toenemende mate betrokken bij domeinen als cybersecurity, defensie & helikopters en luchtvaart.

Meer info: www.securelandcommunications.com en www.airbusds.nl

Gerelateerd nieuws