Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Alpha Z Technologies en MCS bundelen krachten rondom Private LTE & 5G

17 dec 2021

Alpha Z Technologies en BTG-partner MCS gaan strategisch samenwerken. De partijen willen klanten van Alpha Z Technologies voorzien van business & mission critical Private LTE (4G) en 5G-netwerken. Zo kunnen meer organisaties profiteren van een volledige automatisering, digitalisering en de technologische voordelen van industry 4.0.

Met de samenwerking bouwt Alpha Z Technologies verder aan haar ervaring met het ondersteunen van bedrijven in hun digitale transformatie strategie. MCS bouwt met de samenwerking haar positie in private networking en 5G verder uit. De basis voor deze samenwerking is een gedeelde visie op industry 4.0 innovaties die van grote invloed (gaan) zijn op industriële organisaties. Met dit partnerschap combineren Alpha Z Technologies en MCS hun specialistische vak- en sectorkennis. Zo kunnen zij organisaties die hun bedrijfskritische processen veilig willen digitaliseren beter van dienst zijn.

Het nieuwe tijdperk van industry 4.0
Industry 4.0 is de vierde industriële revolutie waarbij apparaten en machines via internet met elkaar worden verbonden. Ze communiceren met elkaar en leren van data waardoor de machines uiteindelijk beslissingen kunnen maken zonder menselijke invloed. Door deze Smart Industry ontwikkeling worden fabrieken efficiënter, productiever met kortere doorlooptijden en lagere kosten, en produceren zij minder afval.

Deze digitale revolutie is al ingezet. Inmiddels zien veel organisaties in dat zij niet achter kunnen blijven met het slimmer en veiliger maken van (mission critical) processen. Door de huidige technologische ontwikkelingen van industry 4.0 wordt het hen makkelijker gemaakt om volledig te automatiseren en digitaliseren. Zo worden niet alleen gebouwen en werkplekken gedigitaliseerd, maar worden ook steeds meer ‘dingen’ slim gemaakt en verbonden met internet. Dit kan veilig, snel en betrouwbaar via 4G (LTE) en 5G.

Private 5G ideaal voor Smart Industry
Draadloze netwerken zijn onmisbaar voor primaire processen. Het is van belang dat deze bedrijfskritische processen over een afgeschermd en veilig netwerk lopen. Een Private LTE (4G)-netwerk voldoet aan deze hoge eisen en is daarnaast schaalbaar en 5G ready. Met een Private LTE-netwerk is er één oplossing die voorziet in de communicatie- en verbindingsbehoefte van organisaties, zonder beïnvloeding van externe storingsbronnen. 5G is vele malen sneller dan 4G en hierdoor geschikt voor Smart Industry.

Door de extreem lage latency reageren systemen binnen nanoseconden, dus eigenlijk in real-time. Mission en business critical processen vereisen een dergelijke lage latency, grote datasnelheden, hoge betrouwbaarheid en prestaties van 5G-netwerken.

Private LTE-techniek uitgelegd
Een Private LTE (4G)-oplossing werkt hetzelfde als de publieke 4G-netwerken, maar bouwt een volledig afgeschermd privé netwerk in een gebouw. Bedrijfscontinuïteit is hierdoor altijd gegarandeerd. Organisaties bepalen zelf wie toegang heeft tot het netwerk en zijn volledig onafhankelijk van de publieke netwerken. Bedrijven zijn altijd bereikbaar, ook als het publieke 4G-netwerk niet meer functioneert. Ook kan het netwerk volledig naar wens van de gebruiker worden ingericht.

Gerelateerd nieuws