Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Amazon Web Services lanceert onafhankelijke Europese cloud

25 okt 2023

Amazon Web Services (AWS) heeft aangekondigd dat het een nieuwe, onafhankelijke cloud voor Europa gaat lanceren. AWS European Sovereign Cloud is ontworpen voor klanten in de publieke sector en bedrijven in sterk gereguleerde sectoren die voldoen aan strikte wettelijke gegevenslocatie- en operationele vereisten.

De AWS European Sovereign Cloud zal fysiek en logisch gescheiden zijn van de bestaande AWS-regio’s, maar dezelfde beveiliging, beschikbaarheid en prestaties bieden als bestaande AWS-regio’s.
Amazon zei dat dit zijn klanten extra keuze zal geven om te voldoen aan hun behoeften op het gebied van dataresidentie, operationele autonomie en veerkracht.

De AWS European Sovereign Cloud wordt gelanceerd met zijn eerste AWS-regio in Duitsland en zal beschikbaar zijn voor al zijn Europese klanten.
Alleen in Europa gevestigde werknemers van Amazon zullen de activiteiten en ondersteuning voor de AWS European Sovereign Cloud kunnen controleren.

“De AWS European Sovereign Cloud versterkt onze toewijding om AWS-klanten de meest geavanceerde reeks soevereiniteitscontroles, privacywaarborgen en beveiligingsfuncties te bieden die beschikbaar zijn in de cloud”, zegt Max Peterson, vice-president van Sovereign Cloud bij AWS.
Peterson zei dat Amazon al meer dan tien jaar werkt aan het begrijpen van de veranderende behoeften op het gebied van cyberbeveiliging, dataprivacy en lokalisatie, en meer recentelijk, digitale soevereiniteit.

Meer keuze

“Met dit nieuwe aanbod zullen klanten en partners in heel Europa meer keuze hebben om de operationele onafhankelijkheid te bereiken die zij nodig hebben, zonder concessies te doen aan de breedste en diepste clouddiensten die miljoenen klanten vandaag de dag al kennen en gebruiken.”
Klanten van Amazon die meer opties nodig hebben om te voldoen aan strenge isolatie- en datalocatiebehoeften in het land, zullen gebruik kunnen maken van bestaande aanbiedingen zoals AWS Outposts of AWS Dedicated Local Zones om de AWS European Sovereign Cloud-infrastructuur te implementeren op locaties die zij selecteren.
AWS Outposts zijn volledig beheerde oplossingen die AWS-infrastructuur en -diensten leveren aan vrijwel elke on-premise of edge-locatie en een consistente hybride ervaring bieden.
Ze zijn ontworpen voor workloads die on-premises moeten blijven vanwege latentie, gegevensverwerking en vereisten voor datalocatie, waarbij klanten willen dat deze workloads naadloos samenwerken met hun andere workloads in AWS.
AWS Dedicated Local Zones zijn een soort infrastructuur die is gebouwd voor exclusief gebruik door een onderneming of gemeenschap en die op een door de klant opgegeven locatie is geplaatst.
Ze zijn ontworpen om de operationele overhead van het op grote schaal beheren van de infrastructuur op locatie te verminderen, en kunnen worden geconfigureerd om te voldoen aan de specifieke wettelijke vereisten van de klant van Amazon.

Gerelateerd nieuws