Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Ambassadeur opent Nederlands Paviljoen tijdens Smart City Expo in Barcelona

16 nov 2022

Samen met de Nederlandse ambassadeur in Spanje, Roel Nieuwenkamp, opende ik gisterenmiddag het Nederlandse Paviljoen op het Smart City Expo World Congress (SCEWC) dat van, 15 – 17 november 2022 wordt gehouden in Barcelona. BTG heeft het paviljoen gerealiseerd en gefaciliteerd. Zie hieronder het bericht op onze website.

Zowel Nieuwenkamp als Claessen benadrukten in hun welkomstwoord het belang van samenwerken tussen publieke en private partijen, binnen het paviljoen, maar vooral binnen het verder ontwikkelen van Smart Cities.

“Buiten het feit dat Nederland een van de koplopers is als het gaat om slimme innovaties, staan we bekend om sterke samenwerking tussen verschillende stakeholders”, vertelde ambassadeur Roel Nieuwenkamp. “Smart cities ontstaan door middel van een constante dialoog tussen de overheid, de private sector, kennisinstellingen en andere maatschappelijke actoren. Ook wel de “de gouden driehoek” genoemd.
Die samenwerking zien we hier in Barcelona ook terug: in het NL paviljoen. Als Nederlanders onderling, maar ook met vertegenwoordigers uit andere landen wereldwijd. We komen bijeen in Barcelona om de Nederlandse expertise op het gebied van smart cities zichtbaar te maken en om internationaal samen te werken aan de steden van de toekomst.”

CEO van BTG – Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers en BTG Services Petra Claessen onderstreepte bet belang van samenwerking tussen de verschillende partijen in de Triple Helix, om zo te komen tot een optimaal ecosysteem voor de uitrol van Smart Cities.
Zoals gezegd heeft BTG dit jaar de opdracht gekregen om de publiek-private samenwerking te bevorderen en het Nederlandse Paviljoen te realiseren en faciliteren. Het paviljoen dient als dé ontmoetingsplek voor het Nederlandse en het internationale Smart City-ecosysteem.
Claessen tijdens haar welkomstwoord: “BTG maakt onderdeel uit van het Smart City-ecosysteem dat op dit moment bestaat uit partijen als Amsterdam Smart City, Future City Foundation, Green Innovation Hub, NBSO, RVO, Amsterdam Trade & Innovate, ROM Utrecht, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Brainport Eindhoven, VDL, SPIE, Commscope, ALE, BTG Expertgroep Smart Society, Sorama en WeCity. We hebben alle partijen in de keten nodig om het ecosysteem rond Smart Cities ten volle optimaal te kunnen faciliteren. BTG speelt hierin een verbindende rol, zoals ook nu weer blijkt tijdens deze editie van het Smart City Expo World Congress.”

Gerelateerd nieuws