Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Apple topman Cook brengt geheim bezoek aan NXP

26 sep 2023

Apple-directeur Tim Cook bracht afgelopen maandag in het diepste geheim een bezoek aan chipmaker NXP in Eindhoven. De bijeenkomst ging onder meer over de toekomst van NFC-chips, het belang van Europa voor Apple en de klimaatdoelen van het bedrijf, zo vertelt Nu.nl, die bij het bezoek aanwezig was.

Sinds vorige week liggen de nieuwe in de schappen. Een van de onderdelen in de nieuwe iPhones en Apple Watches is de NFC-chip, die contactloos betalen met je telefoon mogelijk maakt. Met de komst van iOS 17 wordt de chip ook gebruikt voor het vernieuwde AirDrop, waarmee je contacten of foto’s deelt door iPhones vlak bij elkaar te houden. Deze NFC chip wordt gemaakt door het Eindhovense bedrijf NXP.

NXP is een van de belangrijkste chipfabrikanten van de wereld. Tijdens zijn bezoek aan het hoofdkantoor werd Cook bijgepraat over de ontwikkelingen van NFC. “We hebben betaalkaarten digitaal gemaakt met Apple Pay”, zegt directeur Kurt Sievers van NXP tegen Nu.nl. “En we zien als volgende stap dat we dat ook met sleutels kunnen doen.”

De NXP-directeur deelt ook nieuws over een NFC-functie die al in huidige Apple-producten te vinden is. “Het gaat om een nieuwe versie van de NFC-chip die tegelijk ook e-sim ondersteunt”, zegt hij tegen NU.nl. Voorheen waren er twee losse chips nodig voor NFC en e-sim, maar die kunnen nu samenkomen in één beveiligde chip.

Alle producten CO2-neutraal

Tijdens zijn bezoek aan het hoofdkantoor van NXP ging het veel over de klimaatdoelen van Apple en hoe NXP daaraan bijdraagt. Apple is van plan om al zijn producten in 2030 volledig CO2-neutraal te maken. De Apple Watch Series 9 voldoet al aan die eisen.

“Onze CO2-voetafdruk komt van de uitstoot van onze kantoren, winkels en leveranciers”, zegt Cook tegen Nu.nl. Maar daar stopt het niet. “Het komt ook van klanten die hun producten na aanschaf opladen.”

Om te zorgen dat de impact van Apple op het milieu zo klein mogelijk is, maakt het bedrijf afspraken met partners. Zo is NXP een van de driehonderd bedrijven in de meest belastende keten die zegt zijn chips voor Apple over zeven jaar volledig CO2-neutraal te leveren. Cook prijst die belofte: “NXP is hierin heel belangrijk voor ons. Wij kunnen onze doelen alleen halen als iedereen meewerkt.”

Gerelateerd nieuws