Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Axis presenteert nieuwe system-on-chip voor netwerkvideo

27 okt 2021

BTG-partner Axis Communications introduceert de achtste generatie van zijn eigen system-on-chip (SoC) voor netwerkvideo: de ARTPEC-8. Deze chip is ontwikkeld om krachtige analytics-toepassingen op basis van deep learning ‘on the edge’ mogelijk te maken. De eerste cameramodellen met ARTPEC-8 verschijnen dit jaar nog op de markt.

Doordat de ARTPEC-8 geavanceerde analytics-toepassingen op basis van deep learning ‘on the edge’ ondersteunt, hebben de camera’s de verwerkingskracht om gegevens op het apparaat zelf te analyseren. Een voorbeeld hiervan is real-time objectdetectie en -classificatie, wat het mogelijk maakt analytics te ontwikkelen die onderscheid kunnen maken tussen verschillende soorten objecten, zoals voertuigtypes. Dit vormt de basis voor AXIS Object Analytics. De nieuwe ARTPEC-chip stelt daarnaast Axis-partners in staat om meer en verbeterde camera-applicaties te ontwikkelen, die inspelen op de behoeften van klanten en specifieke use cases.

Voordelen van de edge
Data-analyse ‘on the edge’, oftewel op de camera zelf, biedt voordelen. Zo gaat er geen informatie verloren door compressie of overdracht en worden resultaten betrouwbaarder. Gebruikers worden sneller gewaarschuwd, waardoor ze onmiddellijk kunnen reageren om mensen en hun eigendommen te beschermen en de juiste beslissingen kunnen nemen over hun bedrijfsvoering. Het zorgt ook voor kostenbesparingen omdat er minder bandbreedte, opslagruimte en dus minder servers nodig zijn. Minder bandbreedte en opslag verkleinen het risico dat gevoelige gegevens verloren gaan terwijl een kleiner aantal servers de schaalbaarheid verbetert.

ARTPEC-8 blijft gebruikmaken van de Axis Lightfinder 2.0- en Axis Forensic WDR-technologie voor beeldverwerking onder moeilijke lichtomstandigheden. Daarnaast maakt de chip een nieuwe technologie mogelijk: Axis Scene Intelligence. Deze technologie maakt gebruik van algoritmen die getraind zijn in real-life omgevingen en levert metadata. Deze metadata kan worden gebruikt voor zoekmogelijkheden in live of opgenomen videobeelden in een VMS en minimaliseert valse alarmen.

Betere cybersecurity
De ARTPEC-8 is volledig door Axis is ontwikkeld. Het overgrote deel van de netwerkvideoproducten van Ais zijn in de toekomst gebaseerd op deze chip. De achtste generatie bouwt voort op de cybersecurity-functionaliteiten die met ARTPEC-7 werden geïntroduceerd, zoals ondertekende firmware en secure boot. Daarnaast ondersteunt de nieuwe chip Axis Edge Vault voor de beveiligde opslag van cryptografische sleutels en certificaten. Bepaalde camera’s gaan ook beschikken over een Trusted Platform Module (TPM) voor FIPS-compatibele beveiligde opslag.

Gerelateerd nieuws