Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Beveiliging cloudverbindingen zorg voor IT-beslissers in finance

5 mrt 2020

Financiële instellingen hebben moeite om de veiligheid, beschikbaarheid en prestaties van applicaties te waarborgen. Slechts 1 op de 10 IT-beslissers bij financiële organisaties geeft aan dat hun cloudverbindingen optimaal beveiligd zijn en 17 procent vindt de beveiliging zelfs onvoldoende. Dat blijkt uit onderzoek van Telindus en Ciena onder bijna 300 IT-beslissers.

In de financiële sector maakt momenteel bijna de helft (49 procent) van de IT-beslissers gebruik van clouddiensten. Gemiddeld draait 30 procent van de applicaties in de public cloud. Naar verwachting zullen deze percentages in de komende jaren toenemen. De digitale transformatie waarin financiële instellingen momenteel verkeren trekt een zware wissel op de IT-infrastructuur en de beheerders, stelt het onderzoek. De markt vraagt instellingen bijvoorbeeld om gegevens te kunnen delen met derden. Daarom moeten verbindingen flexibel zijn maar tegelijkertijd mag dat niet ten koste gaan van de beveiliging.

Connectiviteit

Uit het onderzoek blijkt volgens managing director Joris Leupen van Telindus Nederland dat financiële instellingen vaak onvoldoende kennis en mensen hebben om het complete connectiviteitsvraagstuk adequaat te adresseren. “Security- en IT-managers gaan ervan uit dat de data ‘by design’ versleuteld wordt op de applicatielaag. Dit is een gevaarlijk uitgangspunt”, zegt Leupen. Er hoeft maar één niet beveiligde of niet up-to-date applicatie tussen te zitten en je loopt als organisatie achter de feiten aan. Door een menselijke of technische fout kan privacygevoelige informatie op straat komen te liggen, met financiële en reputatieschade tot gevolg. De oplossing zit in de combinatie van beveiliging op de connectiviteits- en applicatielaag. Beveiliging op de connectiviteitslaag staat altijd aan waardoor er geen vergissingen mogelijk zijn op dit domein.”

Gerelateerd nieuws