Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BinnenBereik realiseert inpandige mobiele dekking bij nieuwe hoofdkantoor Booking.com

3 feb 2023

BinnenBereik realiseert bij het Booking.com hoofdkantoor, inpandige mobiele dekking van alle telecomproviders. Iedereen beschikt hierdoor binnenkort op iedere locatie binnen het gebouw over een goed mobiel bereik.

Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op de wens van Booking.com om een ‘tech campus’ te creëren. Deze campus beslaat circa 63.500 vierkante meter en biedt ruimte aan zo’n 4.600 verschillende soorten werkplekken, diverse sociale ruimtes, co-creatieruimtes, stiltewerkplekken, restaurants en een dakterras. Het open karakter van de campus wordt versterkt door de volledig in glas uitgevoerde gevel en twee imposante atria.

Duurzaam gebouwd
Het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com is BREEAM-NL gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor het duurzaamheidscertificaat is nagedacht over onder andere het energie- en waterverbruik, materialisatie, welzijn van de gebruikers en de omgeving. De uitstekende isolatie in het pand is voornamelijk te danken aan de toepassing van HR+++ glas. Dit glas bevat meerdere coatinglagen waarmee de warmte binnen wordt gehouden en de kou buiten.

Helaas wordt niet alleen de kou buitengehouden maar ook het signaal van de mobiele netwerken van de telecomproviders. Het mobiele bereik binnen neemt hierdoor af of valt zelfs helemaal weg. Hierdoor ontstond bij Booking.com de behoefte aan een indoor mobiel netwerk.

Inpandige mobiele dekking voor alle telecomproviders
“ Door onze goede voorbereiding wisten we al vroeg in het traject dat indoor dekking een probleem zou worden. Na uitvoerig onderzoek naar oplossingen om de dekking te verbeteren zijn we uitgekomen bij BinnenBereik. We waren op zoek naar een partij die ons voor de langere termijn kon ontzorgen. Mobiele dekking ‘as a service’ van BinnenBereik sluit perfect aan bij onze wensen“, aldus Ed Folge van CBRE, Bouw coördinator bij Booking.com.

BinnenBereik heeft het ontwerp voor de indoor mobiele dekking afgestemd met alle telecomproviders. Na de ontvangst van de goedkeuring, zorgt BinnenBereik er voor dat alles conform afspraak met Booking.com en de telecomproviders wordt geïnstalleerd, geactiveerd en opgeleverd. BinnenBereik zal na oplevering, het netwerk voor een periode van 10 jaar beheren. Booking.com is op deze manier volledig ontzorgd voor alles wat te maken heeft met mobiel bellen in het pand.

Gerelateerd nieuws