Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Bit, top AI-consultancy en B Corp, bundelt haar krachten met Kyden

3 apr 2024

Bit, één van meest toonaangevende AI-consultancies in Nederland en gevestigd op het Amsterdam Science Park, kondigt met trots haar overname aan door Kyden, een ambitieuze speler in de wereld van ESG-consultancy, educatie, talent en technologie. Deze strategische samenvoeging verenigt Bit’s expertise in innovatieve AI-oplossingen met Kyden’s missie om een full service ESG dienstverlener in Europa te worden.

Bit: Innovatie en talentontwikkeling op de voorgrond

Als B Corp onderscheidt Bit zich door het ontwikkelen van vooruitstrevende AI-producten en een uniek traineeship voor Nederland’s beste AI-talenten. “Deze overname biedt ons de unieke kans om onze innovatieve oplossingen breder te implementeren en te onderhouden, terwijl we onze unieke cultuur en onafhankelijkheid behouden,” zegt Marco van der Werf, oprichter van Bit. “Bovendien stelt de samenwerking met Kyden ons in staat om te werken voor de meest duurzame bedrijven, een richting die volledig aansluit bij onze visie en missie. Kyden brengt bovendien een schat aan ervaring mee met o.a. hun al 15 jaar succesvolle Young Professional traineeship (YSE), erkend als één van de beste traineeships van Nederland. De expertise en het bewezen track record in de dienstverlening van Kyden zullen ons ongetwijfeld helpen om onder andere het Bit traineeship voor AI nog verder te verbeteren.”

Kyden: versneller van de transitie naar een duurzame samenleving met nadruk op AI

Kyden, ontstaan uit de fusie van Kirkman Company, YSE en Dialogue, streeft ernaar een vooraanstaande rol te spelen in de transitie naar een duurzame samenleving. “De samenwerking met Bit’s unieke innovatiecultuur en AI-expertise is essentieel voor ons,” legt Roy Klaassen, Managing Director van Kyden, uit. “Met onze ESG expertise in consultancy, educatie, talent en technologie, zijn we uitstekend gepositioneerd om de baanbrekende oplossingen van Bit werkelijkheid te laten worden. Deze verrijking past goed binnen onze groei ambitie van onze Technology & Data diensten”.

Toekomstvisie: samenwerken aan wereldproblemen

“Het is onze missie om de slimste mensen te laten werken aan de belangrijkste problemen in de wereld,” benadrukt Marco. “Deze overname markeert een nieuwe fase in onze gezamenlijke missie om niet alleen duurzaamheids innovaties te maken, maar ook daadwerkelijk duurzame transformaties te realiseren. Samen met Kyden zullen we onze innovatieve projecten van Bit implementeren bij klanten en zo een wezenlijke bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving.” Marco zal binnen Kyden een leidende rol krijgen om AI for Good verder op de kaart te zetten.

Onveranderde identiteit en locatie

Bit behoudt haar naam, cultuur, en management en blijft gevestigd op het Amsterdam Science Park. “Ons doel om een betere toekomst te bouwen met nieuwe AI-technologie, is sterker dan ooit,” voegt Marco toe. “Sinds 2017 zijn we hiermee bezig en dit willen we alleen maar uitbreiden. We streven ernaar onze studio te laten groeien met meer impactvolle projecten, terwijl onze trainees blijven werken aan enkele van de meest urgente uitdagingen van onze tijd.”

 

Gerelateerd nieuws