Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG bouwt mee aan de slimme stad met inbreng in nieuw naslagwerk

10 feb 2021

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 waren digitalisering en technologisering veelal nog geen programmapunt in de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen. Inmiddels zijn we vier jaar verder en wordt de wereld, en dus ook Nederland, met de dag wijzer over de digitale wereld. Dit levert kansen op voor de Nederlandse samenleving, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Welke plekken hebben digitalisering en technologisering nu in de verkiezingsprogramma’s?

De zittende politieke partijen benoemen in het (concept) verkiezingsprogramma allen digitalisering en technologisering. De mate waarin de politieke partijen deze twee transities als belangrijk speerpunt zien verschilt. En ook de diversiteit van de focuspunten binnen digitalisering en technologisering is groot. Programmapunten die onder andere voorbij komen zijn de digitaks, de rol van overheden en veiligheid.

Dit is een voorpublicatie uit het boek ‘Zo bestuur je een slimme stad – De democratie versterken met een digitaliserende samenleving’, van de Future City Foundation. BTG heeft haar bijdrage geleverd aan het boek en benadrukt in dit verband de samenwerking tussen eindgebruikers en solution partners.

Gerelateerd nieuws