Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG bouwt verder aan een duurzame en digitale samenleving, ook na de zomer!

18 jul 2024

De eerste helft van 2024 heeft BTG zich krachtig laten horen op meerdere fronten en diverse podia. We hebben actief deelgenomen aan diverse marktconsultaties in opdracht vanuit de overheid, we hebben ons sterk ingezet voor de verduurzaming van digitalisering, en er zijn talloze informatieve sessies georganiseerd. Hoogtepunt was ons succesvolle BTG Business Event in Noordwijk op 6 juni jl., waar we ook ons nieuwe initiatief lanceerden: de BTG Peergroup Young Women in Tech | Shadow Tech. In dit initiatief worden Young Women In Tech verbonden aan Professionals In Tech op boardlevel (CTO, CIO’s etc.).

Daarnaast begonnen we het jaar met een inspirerende Nieuwjaarsbijeenkomst, waar Jan Rotmans onze keynote was en we vanuit het BTG Bestuur een krachtige oproep hebben gedaan richting overheid om een meer leidende rol te nemen o.a. in duurzame digitalisering in Nederland. Ook waren we intensief betrokken bij onder meer de verdere ontwikkeling van de Green Innovation Hub, iPoort, de Nationale Coalitie Duurzame Digitalisering, bij de NEN en internationaal INTUG en EUWENA.

BTG blijft ook in de tweede helft van dit jaar verrassen en inspireren, trouw aan ons jaarthema ‘Building Bridges to a Sustainable Society’. Er staan weer spraakmakende evenementen, masterclasses en bijeenkomsten op de planning. We beginnen met de NL Tech Week van 10-12 september a.s., verder zijn we actief betrokken bij de Smart City Expo in Barcelona, organiseren we 12 december a.s. weer het volgende BTG Business Event, incl. de BTG Awards en een nieuwe Innovatie Award en gaan we ook dit najaar de nodige Strategische Tafels organiseren. In het kader van “Green meets Grey” worden de Young Women in Tech gekoppeld in een strategiesessie aan Professionals in Tech (C-level). Spreekt voor zich daar waar er Consultatierondes zijn, BTG actief mee doet dit in het kader van de belangenbehartiging voor en door onze leden. Kortom; veel te doen en volg onze programmering ook op de BTG website en in onze wekelijkse News Break.

Namens het BTG-bestuur, de Ledenraad, en het team van BTG/BTG Services, wensen wij je een mooie zomertijd toe. De BTG News Break neemt ook even pauze en is medio augustus a.s. weer terug.

We kijken ernaar uit om iedereen weer te ontmoeten tijdens een van onze vele bijeenkomsten.

Geniet van de zomer!

Met vriendelijke groet,

Petra Claessen – Voorzitter BTG / Boardmember BTG Holding BV

Jeroen Hofsté, Directeur Finance, Control & Operations / Boardmember BTG Services

Gerelateerd nieuws