Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG constateert maatschappelijke onrust bij onvoldoende bereikbaarheid

11 jun 2020

De recente storing van Vodafone toont aan dat het van cruciaal belang is dat er sprake is van continuïteit in de bereikbaarheid.

Juist in de missie kritische omgevingen zoals onder andere in de zorgsector, is het van belang om permanent bereikbaar te zijn. Overigens, indien bij een nieuw traject een verplichting bestaat tot het plaatsen van een aanbesteding, valt het wellicht te overwegen om een provider fallback systeem in te richten. Zo is connectiviteit altijd gegarandeerd. Niet voor niets is het jaarthema van BTG ‘Intelligent Connectivity’ als dé Vereniging voor ICT/Telecom in Nederland.

Bij BTG zijn alle sectoren geborgd met belangen en services. De grootzakelijke markt, het onderwijs en de wetenschap en de overheid, vinden hun inhoudelijke ‘pied–à-terre op het gebied van ICT/Telecom binnen BTG.

Daarnaast werkt BTG vanuit de ‘Triple Helix’ gedachte en daarbij zijn de contacten met de Rijksoverheid zoals het Ministerie van EZK van cruciaal belang. BTG pakt dan ook het initiatief op om samen met de providers, de missie kritische sectoren zowel in de publieke als de private sector, om de discussie en de dialoog op te starten om te komen tot meer continuïteit in onze huidige digitale connectiviteit.

Evident dat EZK ook wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de discussie.

BTG staat voor ‘building bridges in a digital environment. Juist ook in deze mission- and business critical tijden staat BTG paraat om hierop door te pakken. De afspraken worden met betrokken stakeholders inmiddels gemaakt, we zullen u hierover later meer informeren.

Gerelateerd nieuws