Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG draagt bij aan praktijkervaring voor MBO-studenten

16 sep 2021

Vandaag is Petra Claessen benoemd als lid van het marktsegment ICT van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Binnen SBB werkt het beroepsonderwijs en bedrijfsleven samen om de beste praktijkervaring voor studenten mogelijk te maken, zodat zij uitzicht hebben op een baan. Dat is hard nodig, want MBO-geschoolde ICT’ers hebben bedrijven veel te bieden! Toch weten bedrijven ze nog niet altijd te vinden, hoe krap de arbeidsmarkt voor ICT’ers ook is. Om dit probleem aan te pakken roept BTG bedrijven in de ict-sector op om erkend leerbedrijf te worden. Is jouw organisatie al erkend leerbedrijf? Vermeld je stageplaatsen dan op Stagemarkt.nl. Nog geen erkend leerbedrijf? Vraag dan snel erkenning aan via Erkend leerbedrijf worden | SBB (s-bb.nl).

“Vandaag op de sectordag van de sector ICT en Creatieve Industrie denken we samen na over de toekomst van de digitale transitie in het beroepsonderwijs. Als vertegenwoordiger van de bedrijven en instellingen verenigd in BTG en werkzaam in ICT/Telecommunicatie hoop ik de komende jaren de verbinding te zijn tussen de ontwikkelingen in de ICT/Telecommunicatie en het beroepsonderwijs” aldus Claessen.

Kijk hier naar een aansprekend voorbeeld:

 

Gerelateerd nieuws