Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG en Dutch IT-channel in gesprek over innovaties van Cellnex

10 mrt 2022

Cellnex Telecom toonde tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2022 in Barcelona, zijn laatste connectiviteitstechnologieën. Dit jaar presenteerde Europese operator op het gebied van draadloze telecommunicatie-infrastructuur zijn potentieel als geïntegreerde infrastructuuroperator met zijn Augmented TowerCo-model dat bedoeld is om klanten te ondersteunen bij het ontwikkelen, implementeren, exploiteren en onderhoud van infrastructuur en activa naast torens – inclusief actieve apparatuur – die kunnen worden gemuteerd op basis van het neutrale hostmodel. BTG CEO Petra Claessen sprak met Dutch IT Channel hoofdredacteur Witold Kepinski over het belang van Cellnex dat tevens ook partner is van de BTG.

Cellnex biedt verder in Nederland, efficiënte en groene Edge Datacenter-oplossingen. En dat op 24 unieke locaties in In hoge mediatorens die verspreid zijn over Nederland. Cellnex houdt data in de lucht. Ongehinderde levering van energie, de aanwezigheid van noodstroomvoorzieningen, een hoog beveiligingsniveau én uitgebreide mogelijkheden op het gebied van connectiviteit. De mediatorens bevatten de bouwstenen voor datacenters.

Cellnex is Europa’s grootste onafhankelijke partij voor mission critical wireless communication met meer dan 130.000 masten in heel Europa. Met smart datacenters biedt Cellnex zijn klanten hosting services aan vanuit 24 voormalige TV- en communicatietorens verspreid over Nederland. Doordat de torens tevens onderdeel uitmaken van de Nederlandse noodinfrastructuur zijn ze uitermate GDPR-proof en behoren ze tot de meest moderne datacenters van Nederland. Cellnex is duurzaam en biedt een betrouwbare, flexibele en groene oplossing op een unieke locatie. De datacenterdiensten van Cellnex zijn inclusief energievoorzieningen, noodstroom en no-break faciliteiten, voorzien van uitstekende connectiviteit, hoge continuïteit en een hoge graad van beveiliging. Daarom is het motto van Cellnex: smartsave uw data met de datacenters van Cellnex.

Gerelateerd nieuws