Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG Expertgroep Smart Society ‘Building bridges in a digital environment’

26 apr 2021

BTG en Solution Partners: Building bridges in a digital environment

BTG Expertgroep Smart Society opereert als aanjager om te komen tot oplossingen voor een smart sustainable city. De groep ondersteunt gemeenten in hun transformatie naar een slimmere en meer sustainable stad en doet dat onder andere met een recent ontwikkelde structuur ‘BTG Stack’ waarop smart cities kunnen worden gebouwd.

Een slimme stad is een stad waarbij o.a. informatietechnologie en ‘Internet of Things’ gebruikt wordt, om de stad beter te kunnen beheren en besturen. Een duurzame omgeving die in meerdere opzichten prettig en vooral veilig is om in te verblijven. Een plek ook, waar aan uitdagingen en problemen nu en in de toekomst op een slimme manier het hoofd wordt geboden, vaak met behulp van slimme ICT-oplossingen.

De BTG Expertgroep Smart Society bestaat, naast de directie en het management van BTG, op dit moment uit de volgende leden: Alcatel-Lucent Enterprise, Axis Communications, Cellnex, Commscope, Nokia Solutions and Networks, SPIE en VDL.

Voor meer informatie:

Petra Claessen, CEO BTG/TGG

 

Gerelateerd nieuws