Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG Kennisinstituut accrediteert Strict Academy voor Young ICT Professionals

30 jan 2020

BTG heeft vanuit haar Kennisinstituut een accreditatie toegekend aan Strict Academy voor het traineeship dat Strict aanbiedt voor Young ICT Professionals. BTG-directeur Petra Claessen heeft het bijbehorende certificaat aan directeur Wouter Borremans van Strict overhandigd tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van BTG en serviceorganisatie TGG in Sociëteit de Witte in Den Haag.

Het betreft een traineeship voor young professionals op HBO- en WO-niveau. Die worden getraind vanuit drie belangrijke waarden: eigen verantwoordelijkheid, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Bij de beoordeling van het traineeship is gekeken naar persoonlijke competenties, business competenties en vakinhoudelijke kennis.

Opleidingsvraag van bedrijfsleven

De accreditatie betekent dat het traineeship voldoet aan het curriculum van het BTG Kennisinstituut voor het profiel Young Professional. Dit curriculum is opgesteld in afstemming met marktpartijen. Kandidaten die het traineeship binnen Strict Academy hebben afgerond, worden vervolgens geregistreerd in het ICT Register dat het Kennisinstituut bijhoudt en zo de ingeschreven professionals certificeert. “BTG biedt haar leden toekomstperspectief door verbinding, groei, verbreding en verdieping”, zegt Petra Claessen. “Wij maken ons hard voor een adequate aansluiting van de opleidingsvraag van het bedrijfsleven en het geleverde uitstroomniveau van ICT-professionals. Eenmaal opgenomen in het BTG Register kunnen ICT- of telecomprofessionals hun kennis en kunde bijhouden en uitbouwen met de content gedreven, inhoudelijke BTG-bijeenkomsten, events en strategische tafels.”

Verheugd

Directeur Wouter Borremans van Strict reageerde verheugd op de accreditatie van Strict Academy. “Met trots kijk ik terug naar het BTG event waarin wij de accreditatie van ons Academy programma hebben mogen ontvangen”, zegt Borremans. “Het is fantastisch te zien hoe onze Young Professionals zich in rap tempo ontwikkelen tot volwaardige professionals. Zij maken écht het verschil in de markt met innovatieve ideeën en realisatiekracht. Ik ben trots op ons Academy team. De accreditatie van de BTG draagt bij aan de verdere versterking van onze positie in de markt.”

Doel Kennisinstituut

Het BTG Kennisinstituut is in 2018 ontwikkeld door brancheorganisatie BTG. Inmiddels is het BTG Kennisinstituut hard op weg dé autoriteit te worden  voor certificering van professionals werkzaam in ICT en Telecom. Claessen: “Het Kennisinstituut is een community, een platform vanuit BTG waar ICT- en Telecomprofessionals terechtkunnen om kennis te halen, te brengen en om vast te leggen wat het kennisniveau is op ICT-vlak.”

Onderdeel van het Kennisinstituut is het ICT Register. In het register kan een ICT-professional op één van de vijf niveaus geregistreerd worden: Executive, Senior Manager, Manager, Young Professional en Student. Aan het BTG Kennisinstituut is het Register voor professionals in ICT en Telecom verbonden. De Stichting Examenkamer ziet erop toe dat het register een onafhankelijke positie behoudt.

Gerelateerd nieuws