Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG organiseert bezoek Floriade met focus op innovatie

25 mei 2022

In een samenwerking tussen de gemeente Almere en de Floriade Expo 2022 zijn er in de afgelopen twee jaar diverse ICT-voorzieningen gerealiseerd op het expo terrein. Doelstelling van de gemeente daarbij was het creëren van een experimenteer omgeving voor het vinden van structurele innovaties en oplossingen voor een duurzame stad. Op 7 juni 2022 hebben genodigden van BTG en Strict de mogelijkheid om deze innovaties op het Floriade terrein te bekijken en te leren van de ervaringen die het projectteam heeft opgedaan.

Floriade Expo wilde tijdig de benodigde communicatiemiddelen beschikbaar krijgen en voorzieningen benodigd vanuit evenementenperspectief. Zo is een duct- en glasvezelinfrastructuur aangelegd op het evenementen terrein. Dit voor breedbandaansluitingen van diverse gebouwen op het terrein, maar ook voor betrouwbare verbinding van de kabelbaan. Er is een park dekkend wifi netwerk gerealiseerd voor mobiele communicatie van zowel exposanten als bezoekers. Ook is er een camerasysteem gerealiseerd waarmee vanuit de Floriade meldkamer toezicht kan worden gehouden op het Expo terrein en de directe omgeving. Om te kunnen meten en bijsturen op het voldoen aan gestelde geluidsnormen is een netwerk van geluidsensoren aangelegd. Er is eveneens gewerkt aan diverse use-cases voor data-toepassingen zoals verkeers- en crowdmanagement en het inzichtelijk krijgen van diverse parameters relevant voor een duurzame leefomgeving.

Het programma begint om 14.00 uur en wordt om 17.30 uur afgesloten met een netwerkborrel. Meld je snel aan voor deze unieke tour want het aantal plaatsen is beperkt. Bij veel belangstelling herhalen we de tour na de zomer.

 

AANMELDEN: Ja, ik kom op 7 juni naar de Floriade

Gerelateerd nieuws