Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG-partners creëren ‘lucht’ voor ziekenhuizen op alternatieve locaties

31 mrt 2020

In navolging van het succesvolle initiatief van diverse BTG-partners om een boot in te richten als noodhospitaal wordt er nu letterlijk en figuurlijk ‘lucht’ gecreëerd voor ziekenhuizen, verzorgingshuizen en patiënten in bestaande zorg. Op diverse alternatieve locaties werken bedrijven in de ICT/Telecom sector samen om medium care en light care afdelingen van ziekenhuizen in te richten.

Te denken valt aan locaties als Ahoy Rotterdam, MECC Maastricht, hotels, gymzalen en revalidatiecentra. Om ervoor te zorgen dat patiënten in schone lucht kunnen worden behandeld, zijn uitgebreide filters beschikbaar. Deze zogenaamde ‘corona vangers’ kunnen overal worden gebruikt. Als laatste doet het bedrijfsleven een beroep op de Nederlandse industrie voor de productie van beademingsapparatuur, een unieke kans voor Nederlandse bedrijven om samen door deze crisis te komen. “Als ICT en Telecombranche en als BTG brancheorganisatie in het bijzonder hebben wij de mogelijkheid en verantwoordelijkheid om deze initiatieven van onze leden te bundelen en door te zetten naar de verantwoordelijke instanties”, aldus Petra Claessen, directeur van BTG en serviceorganisatie TGG.

Gerelateerd nieuws