Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG-Partners slaan handen ineen en helpen willekeurig ziekenhuis met de inrichting van een noodhospitaal

25 mrt 2020

Vanwege een dreigend tekort aan bedden en IC’s heeft BTG een aantal van haar partners bereid gevonden om noodlocaties bij ziekenhuizen in te richten. Op korte termijn zijn 50-70 bedden beschikbaar inclusief de benodigde medische apparatuur. Geïnteresseerde ziekenhuizen of veiligheidsregio’s kunnen zich melden bij de branchevereniging voor ICT/Telecom. Als voorbeeld is een hotelschip beschikbaar dat kan worden omgebouwd tot mobiel hospitaalschip.
Deze mobiele voorziening werkt optimaal samen met zowel de crisisteams, GGD’s, ziekenhuizen als het leger. De initiatiefnemers, SPIE, Alcatel-Lucent Enterprise en Promotor-Holding, hebben beademingsapparatuur beschikbaar en het noodhospitaal wordt ingericht met alle nodige voorzieningen zoals energie, internet, netwerk en draadloze communicatie.

Gerelateerd nieuws