Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG round table Women in Tech over duurzame digitalisering, security, winstgevendheid en de rol van AI

16 okt 2024

In het kader van de activiteiten rond Women in Tech binnen de brancheorganisatie hield BTG vandaag onder leiding van voorzitter Petra Claessen een inspirerende Round Table. Aangeschoven on Hotel Huis ter Duin in Noordwijk waren Veronique Klaassen, Hannan Ouhlous, Karen van der Zanden, Tessy van Stuijvenberg, Joepke van der Linden en Lieke Lamb.

Aan de hand van een vijftal prikkelende stellingen gingen zij met elkaar in discussie. De stellingen waren:

  • Zonder een wereldwijde standaard voor duurzame digitalisering, zal de technologie-industrie blijven bijdragen aan milieuschade en sociale ongelijkheid
  • Duurzame digitalisering vereist een fundamentele herziening van hoe technologie wordt ontwikkeld en toegepast, waarbij circulariteit en energie-efficiëntie vooropstaan.
  • Duurzaamheid is belangrijk maar security/ winstgevendheid in projecten is leidend.
  • AI-gebruik moet verplicht veel energiezuiniger voor het volledig gebruikt mag worden.
  • De meeste kennis en dus verantwoordelijkheid moet bij overheden (wetgeving) liggen.

het programma Women in Tech maakt onderdeel uit van een brede reeks aan BTG activiteiten. Daarnaast is onlangs de peergroup Young Women in Tech van start gegaan.

Binnenkort publiceren we hiervan een uitgebreid videoverslag. Ook staan er al weer nieuwe bijeenkomsten gepland rond de Women in Tech activiteiten van BTG.

Gerelateerd nieuws