Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG sluit zich aan bij Lower Energy Acceleration Program (LEAP)

1 mei 2020

Duurzaamheid en energiebesparing zijn belangrijke thema ’s in de wereld van ICT en telecom. “Daarom ben ik erg blij dat BTG zich heeft kunnen aansluiten bij het Lower Energy Acceleration Program (LEAP)”, stelt Petra Claessen, directeur BTG. Dit project is een initiatief van onder andere de Amsterdam Economic Board en Green IT Amsterdam, RVO en NLdigital en heeft tot doel extra energiebesparing te bereiken door in datacenters en telecom-faciliteiten optimaal gebruik te maken van power management-technieken.

LEAP richt zich op de power management-instellingen van servers. De rekencapaciteit van deze IT-systemen wordt vaak maar mondjesmaat benut. Doet een server niets dan is deze ’idle’. In deze idle-periodes verbruiken veel servers echter net zoveel energie als wanneer zij volledig belast worden. Via power management kan dit energieverbruik verminderd worden.

Om bedrijven en overheden te helpen deze energiebesparing te realiseren zonder dat dit ten koste gaat van beschikbaarheid of prestaties zijn in het kader van LEAP een aantal pilotprojecten uitgevoerd. Hoe groot de duurzaamheidswinst is die kan worden geboekt laat KPN wel zien.

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de resultaten die KPN via het LEAP-project heeft kunnen bereiken.

Met dank aan Mulder-Hardenberg voor het beschikbaar stellen van deze foto

Gerelateerd nieuws