Lenneke de Voogd over de rol van BTG als bruggenbouwer, ook met kennisplatform
19 dec 2024Sinds kort maakt Lenneke de Voogd deel uit van het bestuur van BTG. Na haar voortrekkersrol binnen het Do IoT Fieldlab maakt ze tegenwoordig vanuit...
“Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om klimaatverandering een halt toe te roepen. Datacenters, communicatienetwerken en al datgene wat er speelt in en met digitale infrastructuur, moet absoluut efficiënter worden ingezet om de impact van het groeiend dataverkeer op de CO2 uitstoot te beperken,” stelt Petra Claessen, CEO van BTG en TGG Services, in het dossier Duurzaam Leven, dat als bijlage bij dagblad Trouw verschijnt.
De groei van het hybride werken, streamingdiensten als Netflix, NPO Plus en Videoland, clouddiensten en de onomkeerbare opmars van de smart society en smart industry leiden tot een exponentiële groei van het digitale dataverkeer. Hierdoor verdubbelt de vraag naar stroom in 2030, zo blijkt uit voorspellingen. Het betekent dat komende jaren een forse efficiencyslag nodig is om het stroomgebruik en de impact op het milieu te verkleinen, constateert CEO Petra Claessen (BTG/TGG services)
In de speciale editie van Topic met als thema Samen naar een duurzame en inclusieve nalatenschap leest u onder meer over de maatschappelijke betekenis van goede doelen. De VN-klimaatconferentie COP26 in Glasgow wijst ons er opnieuw op hoe belangrijk het is om drastisch het roer om te gooien, willen we de klimaatverandering een halt toeroepen. De urgentie wordt breed gevoeld. De koplopers van het bedrijfsleven en sectoren als de IT met daaronder en brancheorganisatie als BTG roepen de politiek op om gezamenlijk de stappen te zetten naar een duurzame wereld. Daarbij luidt hun boodschap: verandering komt van onderaf, maar de overheid moet de verandering wel faciliteren en de ruimte geven.
De campagne Duurzaam leven is 15 november verschenen als bijlage bij dagblad Trouw.
De totale pdf kan je hier downloaden, en het online dossier kan je hier bezoeken.