Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG tijdens T-Mobile Week van IoT: Making Things Smarter

2 dec 2021

De hele vorige week stond bij T-Mobile in het teken van Internet of Things. Speciaal voor bedrijven in de energiesector, logistiek, overheid, zorg en retail organiseerde T-Mobile Ondernemen vorige week de Week van IoT. Een uniek event waarop organisaties alles te weten kwamen over de kansen van het Internet of Things voor hun organisatie. Een van de sprekers was Petra Claessen, CEO van BTG en TGG Services.

Een van de onderwerpen betrof de rol van slimme automatisering voor steden en retail, onder meer om steden aantrekkelijk te houden voor gebruikers en bezoekers.
Tijdens deze round table ging Petra Claessen in gesprek met onder meer Michiel Hoogenboom, Business Designer en Client Lead bij Business Models Inc. en Harry van der Zee, CEO van Profuomo/Micro Fashion, Paul Smissaert van IoT City Business en Floris van Amerongen van IoT unlimited.
Claessen gaf aan dat BTG als brancheorganisatie een overstijgende rol vervult, ook op het gebied van IoT. “BTG verbindt de IT- en Telecomgebruikers en de solution partners die samen de optimale inzet van mobiele netwerken vormgeven. Daarom is IoT een van de speerpunten in het beleid van BTG, onder meer via onze Expertgroepen. Het is ook een relatief jonge technologie, waar het uitwisselen van kennis en kunde essentieel is voor verdere ontwikkelingen. Hierin speelt BTG als neutrale partner die partijen in de markt verbindt, een essentiële rol.”
De aanwezigen tijdens deze round table kregen onder meer inzichten in hoe je adaptief kunt zijn tijdens een innovatie- en waardecreatieproces. Deze sessie vormde tevens de afsluiting van een succesvolle week, waarin IoT in het middelpunt van de belangstelling stond.
Petra Claessen tot slot:’We waarderen het enorm dat T-Mobile op deze manier dit belangrijke onderwerp onder de aandacht brengt. Zeker iets wat ook interessant is voor de leden en partners van BTG.”

Gerelateerd nieuws