Lenneke de Voogd over de rol van BTG als bruggenbouwer, ook met kennisplatform
19 dec 2024Sinds kort maakt Lenneke de Voogd deel uit van het bestuur van BTG. Na haar voortrekkersrol binnen het Do IoT Fieldlab maakt ze tegenwoordig vanuit...
Willen we in Nederland niet verder achteropraken met onze digitale infrastructuur, dan moeten we technische innovaties per direct oppakken. Hier maakt BTG zich sterk voor. We willen ons technische hart weer stevig laten kloppen. We gebruiken ook hiervoor de methodiek van triple helix: een samenwerking tussen overheid, wetenschap en het bedrijfsleven.
BTG heeft een grote en diverse achterban, waarbij vraag en aanbod nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd. Niet alleen leden maar ook andere belangstellenden weten de weg inmiddels te vinden naar BTG. Onze kennis gedreven sessies verheugen zich op een grote opkomst, tegenwoordig vooral in webinars en BTG Knowledge Cafés. Tijdens deze sessies komen tal van actuele onderwerpen aan bod, zoals 5G, AI, IoT, data analytics & science, cybersecurity, indoordekking en mission critical & business critical. In deze sessies staan praktijkcases centraal, met oplossingen van onze solutionpartners.
Duurzame digitale infrastructuur
Daar waar marktimperfecties worden geconstateerd kan BTG hulp en support bieden door oplossingen aan te dragen. Als onafhankelijke partij verbinden we technologie en inhoud en zoeken we nieuwe samenwerkingsverbanden. Dit leidt tot een duurzame, digitale infrastructuur waar partijen samenwerken binnen een ecosysteem. We hebben alle aandacht voor cyberveiligheid, ingebed in een pakket van eisen waaraan moet worden voldaan. We werken samen met branches en andere deskundigen op het gebied van cybersecurity. Er is meer en meer vraag naar zekerheid over informatie. Dit vereist een aanpak in de certificering. Via het BTG Kennisinstituut pakken we de IT- en security- certificering op in nauwe samenwerking met onze solutionpartners.
Digitale weerbaarheid
Daarnaast focussen we ons op de versterking van de digitale weerbaarheid, een essentieel aandachtspunt van markt en overheid. Vanuit onze rol van belangenbehartiging brengen we dit punt op de agenda bij EZK. BTG wordt veelvuldig gevraagd door EZK voor zogenaamde consultatierondes. De achterban van BTG kent een pluriforme samenstelling van gebruikers en solutionpartners. BTG heeft alles in huis voor duurzame oplossingen. We schakelen snel en adequaat en spelen in op de vraag vanuit de markt. Connected impact gaat in 2021 ook op voor BTG nieuwe aandachtsgebieden zoals agri en retail, zorg en overheid.
BTG Kennisinstituut
Het (weer) kunnen ontmoeten hetzij fysiek, digitaal of hybride, staat ook op de BTG-agenda. Daarom voegen we de peer-to-peer aanpak toe aan de kalender van 2021 voor BTG Students, Young professionals, Manager en Executives. Met het BTG Kennisinstituut zal het skills-paspoort verder worden ontwikkeld, want er is vraag naar meer gecertificeerde professionaliteit op het vakgebied van ICT en telecom. BTG gaat de handen ineenslaan met andere deskundigen. Werknemers van onze leden en partners kunnen zich laten scholen en omscholen op het vlak van ICT en IT. Het register staat klaar, degenen die reeds via BTG op het podium hebben gestaan voor de BTG ICT- en Telecom Awards, worden opgenomen in dit persoonsregister. Het jaar 2021 zal ook in het teken staan van accreditatie en certificering met als als doel internationale erkenning volgens het Europese kwalificatiesysteem.
Connected impact pur sang. Op vele vlakken en aandachtsgebieden, allemaal verenigd binnen BTG, dé autoriteit op het gebied van ICT & Telecom.
We houden contact. Take care & stay safe all of you!
Petra Claessen
Directeur BTG/TGG