Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

BTG voorzitter Eric Reij belicht ICT-zorgtrends tijdens MWC 2022

9 mrt 2022

De wereldwijde pandemie heeft de manier waarop patiënten en artsen contact maken en met elkaar omgaan opnieuw uitgevonden. De evolutie van de gezondheidszorg aangedreven door technologie. Van het gebruik van een 5G-verbinding om de eerste tele-mentoroperatie in 2019 uit te voeren, tot het overwinnen van de uitdagingen van onzekere tijden. Goede connectiviteit blijft belangrijk voor de toekomst en innovatie van de gezondheidszorg. Eric Reij, voorzitter van de BTG, ging hierover tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2022 in Barcelona in gesprek met Dutch IT Channel hoofdredacteur Witold Kepinski.

Reij gaat in op trends rond healthcare tech. En op hoe technologie zoals 5G en indoordekking de zorg kan innoveren en transformeren. Tevens belicht Reij over de ontwikkelingen van IoT-aansluitingen in de zorg, zoals wearables en gezondheidstrackers.

Tot slot belicht Eric Reij hoe AI een nieuwe belofte is voor de geneeskunde. AI is een belangrijk onderwerp tijdens MWC: medische kunstmatige intelligentie kan een revolutie teweegbrengen in de gezondheidszorg op een manier die nog nooit eerder is vertoond. Van diagnostiek, via therapie tot medisch onderzoek tot snelle klinische proeven.

Gerelateerd nieuws