Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Cellnex integreert 3.150 telecomtorens- en locaties van T-Mobile

21 jan 2021

Cellnex gaat een overeenkomst aan met Deutsche Telekom voor de integratie van 3.150 telecomtorens en -locaties van T-Mobile Infra in Nederland. Zodra de deal is afgerond beheert Cellnex hierdoor 4.314 locaties in Nederland.

Cellnex en T-Mobile Netherlands gaan een vijftienjarige overeenkomst aan, die automatisch verlengbaar is met periodes van 10 jaar. Onderdeel van de overeenkomst is ook de uitrol van 180 nieuwe locaties. Cellnex is sinds 2016 actief in Nederland met de overnames van Protelindo en Shere Group. Sinds 2017 is ook Alticom onderdeel van het bedrijf. Het huidige portfolio bestaat uit 984 locaties, met een gezamenlijke waarde van 492 miljoen euro.

Digital Infrastructure Vehicle
De transactie loopt via het nieuwe Digital Infrastructure Vehicle fonds, waarmee 3.150 locaties van T-Mobile Infra en 250 miljoen euro schulden aan Cellnex Netherlands worden overgedragen. Dit fonds neemt een belang van 38% in Cellnex Netherlands. Als onderdeel van de transactie steekt Cellnex 200 miljoen euro in het fonds, terwijl Deutsche Telekom 400 miljoen euro.

Tobias Martinez, CEO van Cellnex, benadrukt “hoe deze transacties de kracht van Cellnex’s partnership met zijn klanten toont. Net zoals we in Zwitserland met Sunrise hebben gedaan, hebben we een alliantie met Deutsche Telekom opgebouwd in Nederland die ons nu in staat stelt onze positie als sleutelspeler in de Nederlandse markt te consolideren. Aangezien Cellnex als onderdeel van de overeenkomst assets in handen krijgt in ruil voor equity in onze lokale dochteronderneming, brengen we een nieuwe groeioperatie naar de markt. Een die ons vermogen om meer projecten aan te nemen zonder financiële middelen van de groei te gebruiken behoudt en beschermd.”

Gerelateerd nieuws