Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Cellnex levert datacenter aan Toren7 in haar telecom- en datatoren van Roermond

24 jun 2021

Telecommunicatie infrastructuur provider Cellnex, met meer dan 128.000 sites in Europa, breidt haar datacentercapaciteit uit met een datacenter in de telecom- en datatoren in Roermond. Toren7, leverancier van ICT oplossingen en diensten in de regio Zuid-Nederland, is gestart met de exploitatie ervan. Het totaal aantal edge datacenters van Cellnex in Nederland komt hiermee uit op 31.

Toren7 ondersteunt bedrijven bij goed en veilig werken vanaf iedere locatie, waarbij het bedrijf de klant ontzorgt. Omdat steeds meer bedrijven ervoor kiezen hun IT-infrastructuur onder te brengen in een datacenter, besloot Toren7 haar portfolio uit te breiden met een aantal colocatiediensten. De keuze is hierbij gevallen op de telecom- en datatoren in Roermond

Duurzaamheid
Harold Schaepkens, CEO van Toren7: “Een belangrijke reden om voor de telecom- en datatoren van Cellnex te kiezen is de duurzaamheid ervan. We zien dat steeds meer klanten maatschappelijk verantwoord willen ondernemen en daarom ook kiezen voor een duurzaam datacenter. Het datacenter in de telecom- en datatoren van Cellnex biedt hier uitstekende mogelijkheden voor. De energievoorziening bestaat uit 100% groene stroom. Een innovatieve, koelmethode die gebruik maakt van de frisse buitenlucht, zorgt nog eens voor extra besparing op het energieverbruik. Tevens maken de compacte, autonome verdiepingen in de toren het mogelijk om heel gericht met koeling en energie om te gaan.”

Ron Timmermans, managing partner bij Toren7: “Naast duurzaamheid, hechten veel klanten er belang aan dat hun data in Nederland en liefst ook in de regio staat. Enerzijds omwille van wetgeving en korte – en dus snelle -verbindingen. Anderzijds ook uit praktische overwegingen. Bij een onverhoopte calamiteit is het handig om snel in het datacenter te zijn om zo direct een storing te kunnen verhelpen. Het biedt klanten ook de mogelijkheid om hun IT omgeving snel en flexibel aan te passen.”

Naast een private floor kunnen organisaties volledige 42 HE, 80 cm brede, racks huren of 1/3 en 2/3 racks. Ook het huren van single “Inch” space behoort tot de mogelijkheden. Klanten krijgen 24/7 toegang via eigen toegangspassen, sleutel en toegangscode. Het datacenter is onder andere aangesloten op DCspine, het interconnectieplatform voor datacenters en kunnen koppelvlakken tot 40 gig redundant worden uitgevoerd.

Markant baken
De telecom- en datatoren in Roermond is sinds jaar en dag een markant herkenningspunt in de regio. Schaepkens: “We maakten al gebruik van de hoogte van de toren voor het opzetten van straalverbindingen in situaties waar geen vast internet mogelijk is. Met de exploitatie van het datacenter is tevens een aantal werkplekken voorzien voor klanten die op locatie werkzaamheden aan hun IT-omgeving willen uitvoeren. Op bijna 100 meter hoogte heb je vanaf de werkplekken van Toren7-DC een spectaculair uitzicht over midden Limburg. Bij helder weer kun je zelfs 40 tot 50 kilometer ver kijken!” Livebeelden vanaf de toren zijn te zien via de webcam van Toren7.

“We zijn verheugd over het feit dat we de prettige samenwerking met Toren7, die er al was op het gebied van straalverbindingen, verder hebben kunnen uitbreiden. De pragmatische aanpak en korte lijnen van zowel Cellnex als Toren7 sluiten perfect op elkaar aan en vormen een goede basis voor een langdurige samenwerking”, zegt Robin Verlangen, Commercial Director bij Cellnex Netherlands. Timmermans voegt toe: “Wij hechten veel waarde aan innovatie. In Cellnex hebben we een partner gevonden die met ons meedenkt en ons helpt om voortdurend nieuwe diensten te ontwikkelen waarmee we onze klanten nog beter kunnen ontzorgen!”

Gerelateerd nieuws