Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Cellnex neemt Hilversumse Media Gateway-datacenter over van Red Bee Media

15 nov 2021

Cellnex neemt het Media Gateway-datacenter in Hilversum over van Red Bee Media. De overname is onderdeel van de groeistrategie van Cellnex.

Het Media Gateway-datacenter in Hilversum beslaat 1.400 m². Het gaat om een colocatie- en connectiviteitsdatacenter voor een groot aantal publieke en commerciële omroepen en andere media- en telecombedrijven. Het datacenter biedt ook toegang tot alle Red Bee-hubs en -services over de hele wereld en alle grote datacenters in heel Europa. Daarnaast heeft het directe verbindingen met grote providers, telecom operators en ISP’s en een groeiend aantal voetbalstadions, televisiestudio’s en evenementenlocaties.

Ruimte voor groei
Cellnex Nederland biedt al langer datacenterdiensten aan in 24 hoge telecom- & datatorens. Deze liggen geografisch verspreid over heel Nederland. Robin Verlangen, Commercial Director bij Cellnex Netherlands, licht toe: “Het Media Gateway-datacenter is een waardevolle aanvulling op ons huidige edge datacenter portfolio. De centrale ligging, dichtbij Amsterdam, in combinatie met de meer dan uitstekende connectiviteitsmogelijkheden, is uitermate aantrekkelijk voor onze huidige klanten alsook voor nationale en internationale bedrijven. Met name voor organisaties met een grote behoefte aan connectiviteit en storage-capaciteit. Bovendien is er nog ruimte voor groei, wat in de regio Amsterdam, zeker in deze tijd van schaarste, vrij uniek is.”

Ed Boerema, Managing Director Cellnex Netherlands: “Onze telecom infrastructuur is essentieel voor de dienstverlening van mobiele telecomoperators en broadcasting exploitanten. Met de digitale transformatie wordt het echter steeds crucialer om data niet alleen veilig en snel te transporteren, maar ook op te slaan, te verwerken en te ontsluiten. Het Media Gateway-datacenter vormt een belangrijke schakel in dit zogeheten gehele data-ecosysteem.”

Red Bee Media blijft klant
Red Bee Media blijft klant bij Cellnex en via de Media Gateway diensten leveren. “De overname van de Media Gateway door Cellnex past goed bij de overall strategie van Red Bee Media. Red Bee focust zich op haar core activiteiten, het verder evolueren van onze cloud platformen en zogenoemde software-enabled diensten. Het is daarbij belangrijk de juiste strategische partners te kiezen in deze transitie”, legt Thijs Bakx, Head of Market Operations Benelux bij Red Bee uit.

“Cellnex is een leverancier met enorm veel ervaring in het verlenen van datacenter diensten. De door Cellnex geleverde betrouwbaarheid en kwaliteitsstandaarden zijn van essentieel belang om succesvol onze media diensten aan te bieden aan zowel onze Nederlandse als internationale klanten.”

Gerelateerd nieuws