Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Cellnex Netherlands digitaliseert haar advertentiemasten

23 nov 2022

BTG-partner Cellnex Netherlands, onderdeel van telecomnfrastructuurprovider Cellnex Telecom, is gestart met de digitalisering van haar advertentiemasten. Deze reclamemasten. Deze masten maken door een eerdere acquisitie onderdeel uit van de telecommunicatie infrastructuur van Cellnex. De zendmasten bevinden zich op diverse, strategisch gelegen locaties in Nederland.

De telecominfrastructuur van Cellnex in Nederland omvat ruim 4.000 antenne opstelpunten, waaronder 24 hoge telecom- en datatorens, het Media Gateway datacenter op het Mediapark in Hilversum en een aantal reclamemasten die zich langs drukke verkeersaders bevinden. In het kader van duurzaamheid digitaliseert Cellnex een aantal van haar bestaande reclamemasten. Voor de exploitatie van deze reclamemasten werkt het bedrijf samen met Hillenaar Outdoor. Hillenaar exploiteert in totaal inmiddels meer dan 45 grote digitale schermen en is daarmee een speler van formaat op de Out-of-Home markt.

Recent is de eerste reclamemast uit het Cellnex portfolio gedigitaliseerd. Deze mast bevindt zich langs de A12 bij Arnhem.

Digitale Out-of-Home reclame
Digitale Out-of-Home reclame (DOOH) neemt een grote vlucht. Niet in de laatste plaats omdat het hiermee mogelijk is om beelden automatisch te laten wijzigen, waardoor de boodschap langer blijft hangen. Maar ook omdat content snel en eenvoudig aangepast kan worden aan actuele situaties. Peter Heemskerk, CEO bij Hillenaar Outdoor: “We zien dat de vraag naar buitenreclame onverminderd groot is en blijft. Mits het om kwalitatieve locaties gaat die voor impact zorgen. De snelweg A12 bij Arnhem is bij uitstek zo’n locatie, met enorm veel passanten, die voldoet aan deze criteria.”

Duurzaamheid
Net als bij Cellnex staat duurzaamheid bij Hillenaar Outdoor hoog in het vaandel. Daarom maakt zij zoveel mogelijk gebruik van digitale advertentiemasten. Alle digitale masten werken op de zuinigste en minst vervuilende LED verlichting. Door de bewuste keuze voor digitale masten, wordt tevens bespaard op de productie van doeken en overig materiaal. Ook wordt er met het uitzetten van de masten tussen 0.00 uur en 06.00 uur 25% van de tijd op stroom bespaard.

Yvette Meijer, Deputy Country Managing Director bij Cellnex Netherlands: “Uit oogpunt van duurzaamheid en kostenbesparing heeft Cellnex als missie om haar telecommunicatie infrastructuur aan te bieden op basis van shared use. Uiteraard is en blijft onze telecommunicatie infrastructuur primair beschikbaar voor de Mobiele Netwerk Operators. Een deel van de antenne opstelpunten is echter ook uitermate geschikt voor DOOH. De masten zijn strategisch gelegen en alle voorzieningen, zoals stroom en connectiviteit, zijn al aanwezig.”

‘Een absolute parel’
Heemskerk voegt toe: “Wij zijn erg blij met de samenwerking met Cellnex. We blijven nieuwe digitale reclamemasten toevoegen aan ons portfolio en kijken voortdurend naar kansrijke locaties langs drukke verkeersaders. De A12 is in dat opzicht een absolute parel. Wat ons betreft is dit dan ook de start van een groot aantal gezamenlijke locaties.”

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: “Duurzaamheid is iets waaraan iedere organisatie moet werken en kan bijdragen. Cellnex geeft met het digitaliseren van haar reclamemasten het goede voorbeeld. De digitaliseringsslag zorgt onder meer voor een besparing op de productie van doeken en overig materiaal. Ook kan gedurende de nacht de stroom op afstand worden uitgeschakeld, waardoor Cellnex het energieverbruik terugdringt.

Gerelateerd nieuws