Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Cellnex realiseert inpandige mobiele dekking in urban living complex ‘Valley’ aan de Zuidas

23 sep 2022

RJB Netherlands B.V. gunt BTG-partner Cellnex, Europa’s grootste onafhankelijke telecommunicatie infrastructuur provider, de opdracht om woon- en kantoorcomplex Valley te voorzien van inpandige mobiele dekking. Hiermee zijn bewoners, kantoorhuurders en bezoekers van het complex verzekerd van indoor mobiel bereik. Waar de behoefte aan gegarandeerde inpandige mobiele connectiviteit voor bedrijfsomgevingen al langer een trend is, is dit voor een woonomgeving op deze schaal uniek. De indoordekking wordt gerealiseerd door middel van een Distributed Antenna System (DAS).

Het door EDGE ontwikkelde torencomplex Valley is een voorbeeld van urban living. Het omvat onder andere luxe appartementen, kantoren, winkels en restaurants. Met Valley streeft RJB het hoogst mogelijke serviceniveau na. Opvallend aan Valley is tevens de aandacht voor groen en duurzaamheid. Zo is er een terrassenlandschap van bomen, struiken en grassen aangelegd, ontworpen door de beroemde tuinarchitect Piet Oudolf.

Breeam Excellent
Bij de bouw van het complex zijn veel maatregelen genomen om de duurzaamheidprestatie naar het hoogste niveau te brengen. Het complex beschikt onder meer over het Breeam Excellent certificaat. Veel hoogwaardige materialen die bijdragen aan de duurzaamheidprestatie hebben echter nadelige invloed op de ontvangst van mobiele signalen. Tegelijkertijd is mobiele connectiviteit een belangrijke voorwaarde om het hoge kwaliteitsniveau van Valley te waarborgen. Dankzij de door Cellnex geboden oplossing, een Distributed Antenna System (DAS), blijven de mobiele signalen van de operators ook inpandig probleemloos beschikbaar. Het DAS systeem wordt geïmplementeerd in samenwerking met installatiepartner SPIE en de mobiele network operators T-Mobile, KPN en Vodafone.

Het hele project wordt uitgevoerd in nauw overleg met VGE Real Estate management, de vastgoedbeheerder van Valley. Het traject omvat ondermeer een site survey, een advies op basis van de meting, een high-level en low-level design en het aanvraagproces voor het inkoppelen van de operators. Hamza Boucharabba, Partner bij VGE Real Estate Management: “Het team van Cellnex heeft veel kennis van zaken. Vanuit hun core business hebben zij een nauwe relatie met de mobiele operators en zijn ze bijvoorbeeld zeer goed bekend met de technische specificaties die de operators aan het design stellen. Ook weten ze als geen ander wat de ontwikkelingen zijn, zowel op technisch vlak als op het gebied van wet- en regelgeving.”

DAS As-a-Service: schaalbaar en flexibel
De DAS oplossing wordt afgenomen als een As-a-Service dienst. Hugo Brandhorst, Commercial Developer bij Cellnex Netherlands, voegt hier aan toe: “De As-a-Service invulling is tailormade afgestemd op de specifieke wensen en behoeften van de gebruikers van Valley. De oplossing is flexibel en schaalbaar, en daardoor ook geschikt voor toekomstige upgrades!”

Gerelateerd nieuws