Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Cellnex verkoopt 1.100 Britse zendmasten

26 okt 2022

BTG-partner Cellnex verkoopt in totaal 1.100 zendmasten in het Verenigd Koninkrijk (VK) aan de Britse exploitant van telecominfrastructuur Wireless Infrastructure Group (WIG).

De verkoop maakt onderdeel uit van de overname van de Britse activa van het in Hongkong gevestigde CK Hutchinson door Cellnex. De Britse telecomtoezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) stelde als voorwaarde voor het goedkeuren van deze overname dat Cellnex ten minste 1.000 zendmasten in het VK zou verkopen aan een derde partij. Hieraan voldoet Cellnex nu met de verkoop van 1.100 zendmasten aan WIG.

Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: “BTG feliciteert Cellnex met de verkoop van deze zendmasten, die de weg vrijmaakt voor de overname van de Britse activa van CK Hutchison. Hiermee versterkt Cellnex zijn aanwezigheid op de Britse markt.” Cellnex verwacht de overname van CK Hutchison medio november af te ronden.

Gerelateerd nieuws