Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Cellnex voorziet The Social Hub van indoor mobiele dekking

17 jan 2023

Telecominfrastructuurprovider Cellnex levert de komende 10 jaar indoor mobiele dekking op twee belangrijke locaties aan The Social Hub, voorheen bekend als The Student Hotel. Cellnex optimaliseert het mobiele bereik door middel van een Distributed Antenna System (DAS), waarbij het nauw samenwerkt met de (nationale) mobiele netwerkoperators. Op de locaties Delft (Nederland) en Wenen (Oostenrijk) is de implementatie inmiddels afgerond.

The Social Hub is opgericht in 2012 en leidde als The Student Hotel het model dat bekend staat als hybride gastvrijheid. Nu uitgegroeid van een studentenhotel tot een wereldwijd begrip dat ‘Social’ centraal stelt, is The Social Hub de verbinding tussen gasten en de gemeenschap een belangrijk onderdeel van het bedrijfsaanbod. De huidige zestien locaties (in zes Europese landen) van The Social Hub – in onder meer Delft, Amsterdam, Berlijn, Bologna, Florence, Madrid en Wenen – bieden een breed scala aan voorzieningen en diensten. Hieronder vallen onder andere grote gemeenschappelijke ruimtes, studentenhuisvesting, hotelkamers, co-workingplekken, vergaderruimtes, sportscholen, bars, restaurants en evenementenprogramma’s voor de community.

Social impact en duurzaamheid
De Social Hub begint bestaande en nieuwe locaties uit te rusten met steeds duurzamere materialen. Hoogwaardige isolatiematerialen kenmerken zich echter door de slechte doorlaatbaarheid voor mobiele signalen. Tegelijkertijd is goede indoordekking belangrijk om gasten een optimale ervaring te bieden.

Met 138.000 opstelpunten, verspreid over 12 landen, is Cellnex de grootste onafhankelijke aanbieder van draadloze telecominfrastructuur in Europa. In elk van deze landen onderhoudt Cellnex intensieve contacten met de lokale mobiele operators en is zij bekend met de technische specificaties die de lokale operators aan het design van een DAS systeem stellen. Cellnex inventariseert flexibel per land en per locatie de wensen van de klant en levert elk project turnkey op.

Voldoen aan de bandbreedte- en capaciteitsverwachtingen
Henk Jan Boer, Directeur IT Infrastructuur en Ondersteuning bij The Social Hub: “We zijn blij met de voltooide implementaties in Delft en Wenen om onze leden digitaal te verbinden, waar ze zich ook bevinden in onze Hubs. Met verbeterde verbindingen van 4G en 5G binnen kunnen we voldoen aan de bandbreedte- en capaciteitsverwachtingen voor onze groeiende co-working, co-living en gastengemeenschap die onze ruimtes gebruiken om te werken, leren, verblijven en spelen, en deze zelfs overtreffen.”

Hugo Brandhorst, Commercial Developer bij Cellnex Netherlands en als International Key Accountmanager verantwoordelijk voor The Social Hub: “Cellnex beschikt over de juiste expertise en werkt in elk land nauw samen met lokale partners. Door al in een zeer vroeg stadium standaard de connectiviteitsbehoefte in kaart te brengen en dit al direct mee te nemen bij de start van de bouw of uitbreiding, wordt er bovendien synergie gecreëerd, wat resulteert in een extra kostenbesparing.”

DAS as-a-Service
De DAS oplossing wordt afgenomen als een as-a-Service dienst. Ook het intensieve provider proces wordt door Cellnex uitgevoerd. Brandhorst licht toe: “De as-a-Service invulling wordt tailormade per locatie afgestemd op de specifieke wensen en behoeften van onze klanten.”

Petra Claessen, Vice-voorzitter BTG en boardmember BTG Service: “BTG feliciteert Cellnex met deze mooie deal. Dankzij de ondersteuning van Cellnex beschikt The Social Hub over een optimale indoordekking, wat van belang is met het oog op de bandbreedte- en capaciteitsverwachtingen van gebruikers.”

Gerelateerd nieuws