Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Cisco kondigt op MWC samen met partners Private 5G-strategie aan

2 mrt 2022

BTG-partner Cisco maakt op Mobile World Congress samen met zijn partners details bekend over zijn Private 5G strategie, gericht op ondernemingen met grootschalige IoT-implementaties. Ook kondigde Cisco vernieuwingen aan in zijn internet of things (IoT)-portfolio om zijn serviceproviderklanten te helpen een eenvoudigere manier te bieden om LPWAN/4G/5G IoT-connectiviteit te beheren.

De meeste bedrijven beginnen zich te realiseren dat digitalisering voordelen heeft als het gaat om het verbinden van fysieke operaties met informatiesystemen en analytics, artificial intelligence (AI) en automatisering, en het gebruik van machine learning (ML) om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren. De meeste bedrijven zijn inmiddels gewend om steeds meer mensen en zaken met Wi-Fi te verbinden. Cisco stelt dat de meeste bedrijven echter nog niet hebben ervaren wat de gecombineerde kracht van Wi-Fi, 5G en IoT voor hen kan betekenen.

Industrieën transformeren
Naast Wi-Fi hebben Private 5G en IoT de potentie om industrieën te transformeren en de toekomst van hybride werk opnieuw te definiëren, stelt het bedrijf. Cisco ziet private 5G als een aanvulling op Wi-Fi, en niet als een vervanging. De investeringen die bedrijven hebben gedaan in Wi-Fi, Ethernet-transport en bijbehorende beheersystemen blijven dan ook behouden. Private 5G maken connectiviteit mogelijk voor een breed scala aan gebruiksscenario’s, van de werkvloer en toeleveringsketens tot universiteits- en bedrijfscampussen en ziekenhuizen.

De kern van Private 5G van Cisco is gebaseerd op het technologie en IoT-portfolio van het bedrijf, bestaande uit IoT-sensoren en -gateways, software voor apparaat beheer, evenals monitoringtools en dashboards. Open Radio Access Network (ORAN)-technologie is hiervan een belangrijk onderdeel. Cisco werkt nauw samen met ORAN-leveranciers, JMA en Airspan, en is momenteel bezig met pilots waarbij gebruik wordt gemaakt van hun technologie.

Belangrijkste kenmerken van Cisco Private 5G:

  • Geleverd as-a-Service: samen met wereldwijde serviceproviders en systeemintegratiepartners om de technische, financiële en operationele risico’s voor ondernemingen te verminderen.
  • Aanvulling op Wi-Fi: Cisco Private 5G integreert met bestaande bedrijfssystemen, waaronder bestaande en toekomstige Wi-Fi-versies – Wi-Fi 5/6/6E, waardoor de bediening eenvoudig is.
  • Zichtbaarheid over het netwerk en de apparaten: Met behulp van een eenvoudig beheerportaal kunnen IT-teams van ondernemingen beleid en identiteit handhaven terwijl ze gebruik maken van Wi-Fi en 5G.
  • Pay-as-you-use gebruikersmodel: Cisco Private 5G is financieel eenvoudig te begrijpen. Met gebruiksmodellen op basis van het pay-as-you-use principe kunnen klanten geld besparen door geen infrastructuurkosten vooraf te betalen, en de diensten naar behoefte uit te breiden.
  • Snelheid tot productiviteit: Bedrijven kunnen IT-personeel de noodzaak besparen om een complex privénetwerk van carrier-klasse te leren, ontwerpen en beheren.

‘5G moet samenwerken met Wi-Fi en bestaande IT-omgevingen’
“Cisco heeft een draadloze strategie om de toekomst van hybride werk te kunnen garanderen. 5G moet samenwerken met Wi-Fi en bestaande IT-omgevingen om de digitale transformatie eenvoudig te maken”, zegt Jonathan Davidson, Executive Vice President en General Manager, Mass-Scale Infrastructure Group, Cisco. “Bedrijven die hun digitaliseringsstrategieën voortzetten met behulp van IoT, analyse en automatisering, zullen aanzienlijke concurrentievoordelen behalen op het gebied van waarde, duurzaamheid, efficiëntie en flexibiliteit. Samenwerken met onze wereldwijde partners om die uitkomsten mogelijk te maken met Cisco Private 5G is onze unieke waarde propositie voor de ondernemingen.”

Aangezien industrieën hun digitale strategieën willen ontwikkelen ter ondersteuning van hybride werk, hebben ze vereenvoudigde oplossingen nodig om goedkope, vaak stationaire apparaten te verbinden en te beheren die op grote schaal worden ingezet (Mass IoT). Denk hierbij aan elektriciteitsmeters, medische apparaten en landbouwsensoren.

Cisco IoT Control Center
Cisco speelt in op deze behoeften van de industrie met behulp van Cisco IoT Control Center. Het biedt een nieuw vereenvoudigd en veilig connectiviteitsbeheerpakket dat speciaal is ontwikkeld voor IoT-apparaten met een lagere complexiteit. Cisco IoT Control Center beheert momenteel bijna 200 miljoen apparaten, verspreid over alle licensed mobiele netwerken (LPWAN/4G/5G), waardoor operators en ondernemingen de flexibiliteit hebben om het netwerk te kiezen dat het beste past bij hun gebruikssituatie.

Door het nieuwe Cisco IoT Control Center, geleverd as-a-service, kunnen serviceproviders nu het volledige scala aan zakelijke use-cases aanpakken. Het nieuwe aanbod vermindert de complexiteit en kosten van connectiviteitsbeheer zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, waardoor het praktisch en winstgevend wordt voor serviceproviders om nieuwe inkomstenstromen te genereren en in te spelen op nieuwe Mass IoT-marktkansen.

Minder complexiteit en betere kostenefficiëntie
“We zijn altijd op zoek naar manieren om IoT waardevoller en gebruiksvriendelijker te maken voor onze klanten, Cisco stelt KPN IoT nu in staat om winstgevend te profiteren van LPWAN-marktkansen via het IoT Control Center”, zegt Carolien Nijhuis, EVP, Internet of Things en Datadiensten bij KPN. “Onze zakelijke klanten één enkel platform bieden om het volledige scala aan IoT-gebruikscasussen aan te pakken is een groot voordeel. Het vermindert de complexiteit in de implementaties van onze klanten, maakt gebruik van bestaande integraties en verbetert de kostenefficiëntie.”

“We streven ernaar om onze serviceproviderklanten te helpen nieuwe diensten en bedrijfsresultaten voor Mass IoT mogelijk te maken en om het verzamelen van gegevens van miljoenen apparaten te vereenvoudigen”, zegt Masum Mir, Vice President en General Manager, Cable, Mobile and IoT, Cisco. “Met deze verbeteringen aan het Cisco IoT Control Center kunnen onze klanten uitbreiden naar de LPWAN-markt en met hulp van een bewezen platform hun bedrijf transformeren.”

Strategische overeenkomst Cisco en Rakuten
Cisco en Rakuten Symphony, een volledige dochteronderneming van Rakuten Mobile, kondigen op Mobile World Congress aan hun krachten te bundelen om wereldwijde serviceproviders te helpen het internet voor te bereiden op de toekomst. De bedrijven hebben in Barcelona een Memorandum of Understanding getekend om de levering van cloud-native, gevirtualiseerde 4G/5G mobiele netwerken op basis van Open Radio Access Network (ORAN)-technologie te versnellen.

Voortbouwend op Rakuten Mobile’s cloud-native netwerkarchitectuur, bundelen Rakuten Symphony en Cisco hun krachten en bieden oplossingen aan waarmee mobiele operators effectiever kunnen concurreren in het cloudtijdperk. Samen komen de bedrijven tegemoet aan de behoefte van de industrie om de kosten te verlagen, de flexibiliteit te vergroten en te voldoen aan toekomstige technische, regelgevende en milieuvereisten voor duurzaamheid.

De oplossingen omvatten onder meer Cisco’s portfolio’s voor mobiel, routering, switching en automatisering, in combinatie met Rakuten Symphony’s Open RAN, orchestration en de volledige suite van Rakuten Symphony’s Symworld-applicaties. De twee bedrijven gaan deze oplossingen samen voor serviceproviders valideren en certificeren.

Gerelateerd nieuws