Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Cisco neemt cloud native mobile services platform WG2 over

18 aug 2023

isco kondigt de overname van Working Group Two (WG2) aan. Dit Noorse bedrijf levert een cloud-native mobiel dienstenplatform dat volledig API-consumeerbaar en programmeerbaar is. Het WG2-platform gebruik van het web-scale playbook en operationele modellen, waardoor het aansluit op het Cisco Mobility Services Platform.

De technologie en het team van WG2 sluiten volgens Cisco aan bij de aanpak die het al langer hanteert: het vereenvoudigen van de mobiele netwerkarchitectuur met behulp van mobiele services. Met WG2 en het Cisco Mobility Services Platform kan Cisco zijn service edge-implementatie en API first-strategie een boost geven voor applicatie-ontwikkelingspartners, Enterprise-klanten en Service Provider-partners.

Synergie
Cisco wijst op de synergie tussen WG2 en Cisco. “We delen een gemeenschappelijke ambitie om een wereldwijde, programmeerbare mobiele kern als een service te leveren, en zijn opmerkelijk afgestemd op deze gedeelde visie. Het doel? Om onze communicatieserviceproviders-klanten in staat te stellen sneller terrein te bestrijken, terwijl we samenwerken om hun 5G-investeringen te gelde te maken. Het verbruiksmodel is eenvoudig en uitgebreid, en ondersteunt alle belanghebbenden. Het eindresultaat is een platform voor mobiliteitsservices dat mobiele netwerkimplementaties drastisch kan vereenvoudigen, verbeterde edge-ervaringen kan bieden, nieuwe en geavanceerde use-cases mogelijk kan maken en eenvoudige applicatie-ontwikkeling kan ondersteunen”, meldt het bedrijf.

Ook wijst Cisco op de expertise van WG2 in de mobiele ruimte, waarbij de focus ligt op onder meer volledige authenticatie, provisioning, spraak-, berichten- en datadiensten. Cisco neemt het aanbod van WG2 op in haar bestaande Control Center-aanbod. In combinatie met het Mobility Services Platform en de Cisco Networking Cloud-, Assurance-, Security- en Collaboration-portfolio’s helpen de diensten van WG2 bij het aanpakken van bedrijfskritische use-cases voor zakelijke klanten.

Petra Claessen, Voorzitter van BTG en Boardmember BTG Services: “BTG feliciteert haar partner Cisco met de overname van WG2. Met de overname voegt Cisco expertise in de mobiele ruimte toe aan haar portfolio, en kan het klanten helpen bij het aanpakken van bedrijfskritische use-cases. Zo versterkt het bedrijf haar positie in de markt.”

Gerelateerd nieuws