Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Consultatie over verplicht gebruik WPA Enterprise bij gastnetwerken van overheid

8 okt 2020

Een consultatie is gestart over het verplichte gebruik van de WPA2 Enterprise standaard voor openbare overheidsnetwerken. Het Forum Standaardisatie adviseert dit verplicht te stellen.

De WPA2 Enterprise standaard is al langer opgenomen op de ‘pas toe of leg uit’-lijst voor overheden. Deze verplichting geldt voor alle overheidsorganisaties, ongeacht of het gaat om gemeenten, provincies, het rijk, waterschappen en uitvoeringsorganisaties.

Niet verplicht voor gastnetwerken
Voor openbare wifi-gastnetwerken is in het huidige beleid echter een uitzondering gemaakt. Het gebruik van de standaard is niet verplicht bij het aanbieden van een WiFi-verbinding aan gasten en burgers. Het Forum Standaardisatie adviseert deze uitzondering te schrappen, zodat ook voor gastnetwerken het gebruik van WPA2 Enterprise verplicht wordt.

De consultatie is hier te vinden. Reageren kan tot 4 november 2020.

Gerelateerd nieuws