Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Data- en Kennishub Gezond Stedelijk gestart

15 mei 2020

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk is gestart. De hub is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties en werkt samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving.

Want hoe maak je een stedelijke omgeving leefbaar en gezond? En hoe combineer je daarbij data en kennis van publieke organisaties met de innovatieve ondernemerskracht van bedrijven, en de ervaringen en gedragingen van inwoners? Zeker tijdens en na de corona-pandemie spelen deze vragen volop. In de hub gaat de Universiteit Utrecht met andere organisaties én inwoners concrete en praktische oplossingen ontwikkelen met impact op gezond leven in stedelijke gebieden.

De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en maatregelen: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Groeiend platform

De Universiteit Utrecht, het RIVM en Economic Board Utrecht zijn de initiatiefnemers van dit platform. Intussen hebben verschillende partners zich aangesloten: Provincie Utrecht, Gemeente Amersfoort, Future City Foundation, Mecanoo, UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht, Civity en Urban Sync. Ook andere publieke en private organisaties in Nederland kunnen zich aansluiten en/of gebruik maken van de data en kennis binnen het platform. Kijk op de website voor de mogelijkheden.

Gerelateerd nieuws