Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

‘De Award gaf me extra energie en zelfvertrouwen ’

28 jun 2023

Nienke Brink (BTG Award 2022 voor Young ICT Professional Gebruiker): Vol spanning liep ik afgelopen december de trappen op bij Hotel Huis ter Duin. Na de lange corona-periode kon ik me nauwelijks herinneren wanneer ik voor het laatst voor een live-publiek had gepresen teerd. Gelukkig bestond de jury uit een groep leuke en geïnteresseerde mensen,waardoor ik me al snel op mijn gemak voelde. Met de prachtige zee op de achtergrond presenteerde ik over mijn zorgtechnologie- en innovatieprojecten bij ouderzorginstelling Pieter van Foreest. Na afloop had ik nog een leuke discussie met de jury en liep ik met een goed gevoel naar buiten.

Vervolgens nam ik plaats in de grote zaal en luisterde aandachtig naar de (gast)sprekers en pitches van de andere deelnemers. Vooral het verhaal van Marcel Levi over kunstmatige intelligentie en data-analyse in de zorg had mijn interesse; een onderwerp waarin ik me graag verder wil verdiepen.

Aan het eind van de middag was het mijn beurt om te pitchen. Het vloog voorbij en ik was opgelucht dat ik alles wat ik wilde kon vertellen binnen de toegewezen tijd. Ik was ook erg onder de indruk van de pitches van mijn medekandidaten. Haast iedereen presenteerde een project dat draaide om maatschappelijk relevante onderwerpen.

Tijdens het overheerlijke diner kreeg ik te horen dat ik de winnaar was in mijn categorie! Niet veel later werd ik als een soort beroemdheid geïnterviewd voor de camera, inclusief een heus green screen. De hele dag was een bijzondere ervaring.

Direct na de BTG Awards ben ik me vol nieuwe energie en zelfvertrouwen gaan storten op nog meer projecten in de zorgsector. Zo ook bij Marleen Bron van Beweging 3.0!, de winnares van de BTG-Award voor ICT/Telecom Manager van het Jaar. Voor haar organisatie ben ik nu een nieuw integratieplatform voorde zorgalarmering en zorgdomotica aan het implementeren op een van de verpleeglocaties. Door middel van deze technologie krijgen de bewoners meer bewegingsvrijheid en worden zij minder onnodig gestoord. Ook worden de zorgmedewerkers beter ondersteund in hun dagelijkse werk. Dit project sluit precies aan bij wat ik leuk vind.

Naast een toffe nieuwe opdracht heeft de Award er ook voor gezorgd dat ik mocht aansluiten bij het BTG diner ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. Tussen de gangen door deelde Lieke Lamb interessante verhalen over de positie van vrouwen in verschillende tijdperken van de geschiedenis.Vervolgens gingen we in gesprek met tafelgenoten over stellingen met betrekking tot leiderschap, inclusiviteit en onderwijs. Al met al een bijzondere en gezellige avond.

Ik vind het heel leuk dat BTG elk jaar een aantal toppers in het zonnetje zet door deze Awards te organiseren. Naast erkenning voor individuele prestaties, is hetook een mooie gelegenheid om nieuwe connecties te maken en bijzondere ervaringen uit te wisselen. Specifiek voor Young Professionals is het een leukeen inspirerende manier om kennis te maken met de BTG en haar leden. De kandidaten van volgend jaar zou ik adviseren om lekker jezelf te blijven en tefocussen op dat wat jou motiveert in je project. Op die manier kun je vol passie het verhaal overbrengen en het publiek aansteken met jouw enthousiasme!

Nienke Bink heeft Biomedische Technologie en Mechanical Engineering gestudeerd aan de Universiteit Twente. Daarna is ze via Strict Young Professionals gaan werken bij onder meer ouderenzorginstelling Pieter van Foreest. Momenteel voert ze meerdere zorgopdrachten uit als Medior Consultant bij Strict.

Gerelateerd nieuws