Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Detron en Zetacom bundelen hun krachten

15 feb 2023

Avedon Capital Partners neemt de ICT-dienstverleners Detron en Zetacom over. De partijen bundelen hun krachten, waardoor een onafhankelijke managed services provider met ruim 600 medewerkers ontstaat. Het bedrijf staat onder leiding van Tom Tank (CEO), Mark Fait (CFO), Emile Jongboer (CCO) en Dick Dompeling (Directeur Zetacom).

Tank: “Met vereende krachten combineren we beide bedrijven om direct één van de grootste Nederlandse managed services providers te worden op het gebied van werkplekbeheer, UC, networking & security, (healthcare) automation and alarming. Klanten gaan zeker profiteren van de grotere schaal en veelzijdige expertise, maar ook onze medewerkers zullen voordeel hebben van deze sterke combinatie.”

De samenwerking tussen Detron en Zetacom biedt kansen voor cross-selling, met name op IT-gebied, en zorgt voor een breed dienstenaanbod. Dompeling: “Het samenbrengen van Detron en Zetacom is een fantastische volgende groeifase voor ons allebei en creëert een hele sterke speler in de Nederlandse (zorg)markt.”

Groei versnellen
De afgelopen jaren hebben Detron en Zetacom hard gewerkt aan professionalisering, kwaliteit en autonome groei. Als nieuwe aandeelhouder wil Avedon Capital Partners verdere groei faciliteren én versnellen. Willem van der Veer, Investment Director bij Avedon Capital Partners: “Detron en Zetacom zijn sterk gepositioneerde bedrijven met specialistische kennis en expertise in het realiseren en beheren complexe ICT-omgevingen. Daarnaast beschikken ze over een sterke bedrijfscultuur en een grote dosis ambitie. Dit past uitstekend bij Avedon. Wij zijn zeer verheugd om deze bedrijven samen met het management naar een volgend niveau te gaan brengen. Wij zullen het management gaan ondersteunen bij het realiseren van verdere organische groei en overnames.”

De beoogde overname is nog afhankelijk van onder andere goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Naar verwachting wordt de overname in de komende maanden afgerond. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Gerelateerd nieuws