Let op! Internet Explorer wordt niet meer ondersteund. Hierdoor kan de website mogelijk niet goed functioneren, gebruik een alternatieve browser om optimaal gebruik te maken van deze website. Klik hier om een alternatieve browser te downloaden.

BTG biedt een netwerk voor uitwisseling van kennis en ervaring over Telecommunicatie en ICT. De branchevereniging focust via expertgroepen op de volgende thema’s:

Terug naar nieuws

Digital Realty ontvangt conformiteitscertificaat van het Climate Neutral Data Center Pact

26 jul 2023

Digital Realty ontvangt een conformiteitscertificaat van het Climate Neutral Data Center Pact. Het bedrijf toont hiermee haar voortdurende inzet om wereldwijd de impact op het milieu te verkleinen.

Het bedrijf werkte samen met onafhankelijke auditors van Bureau Veritas om te evalueren of het bedrijf zich houdt aan de Self-Regulatory Initiatives (‘SRI’s’), opgesteld door het Pact in Europa. De audit bevestigt dat Digital Realty op koers ligt om de specifieke SRI-doelstellingen voor 2030 te behalen: dat de Europese industrie klimaatneutraal is in 2030.

62 procent duurzame energiedekking wereldwijd
Digital Realty bereikte in 2022 wereldwijd 62 procent duurzame energiedekking, met 100 procent duurzame energiedekking voor haar Amerikaanse colocatie en Europese portefeuilles evenals CO2-neutraliteit in Frankrijk. Digital Realty wil haar duurzame portfolio blijven uitbreiden. Zo voegde het bedrijf 315.000 megawattuur (MWh) aan zonne- en windenergie toe aan haar energieportfolio en contracteerde het inmiddels meer dan 1 gigawatt (GW) aan zonne- en windenergie in haar wereldwijde portefeuille.

Petra Claessen, Voorzitter van BTG en Boardmember BTG Services: “Duurzaamheid is een onderwerp waar geen enkele sector omheen kan, ook de datacentersector. Het conformiteitscertificaat van Climate Neutral Data Center Pact toont aan dat Digital Realty zich voortdurend inzet om haar wereldwijde impact op het milieu te verkleinen en toont zo aan dat het bedrijf actief werkt aan verduurzaming.”

Meer informatie over het Climate Neutral Data Center Pact is hier beschikbaar.

Gerelateerd nieuws